Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Bouw een te gekke kinderspeelhoek!

kinderspeelhoek

Oké, laten we eerlijk zijn, een kinderspeelhoek is niet zomaar een plek met wat speelgoed. Het is een explosie van kleur, liefde en een beetje chaos waar fantasie en ontwikkeling hand in hand gaan. Dus, als je op zoek bent naar een speelplek die niet alleen de boel opfleurt maar ook nog eens bijdraagt aan de ontwikkeling van je kleine wonder, dan hebben wij dé oplossingen om jouw kinderspeelhoek om te toveren tot een waar kinderparadijs.

Themahoek

Maak van de slaapkamer van je kind een feestje met decoraties die passen bij zijn/haar interesses. Denk aan thema’s zoals de favoriete film, ruimteavonturen, de natuur of misschien seizoensgebonden thema’s. Pimp de boel op met bijpassend speelgoed en accessoires om de sfeer compleet te maken. Vrolijke kussens, gezellige dekens, comfortabele stoelen en handige opbergbakken bijvoorbeeld. Speur online naar printbare activiteiten zoals kleurplaten, activiteitenbladen of coole posters die perfect passen bij het gekozen thema. Zo wordt de kamer niet alleen gezellig, maar stimuleer je ook nog eens de creativiteit en leerbeleving van je kind. Win-Win!

themahoek

Leeshoek

Een leeshoek klinkt misschien saai, maar dat is het zeker niet. Met zachte kussens, zitzakken en een boekenplank vol spannende kinderboeken maak je er een gezellig hoekje van. Voeg wat sfeerverlichting toe, zoals een leeslampje, dit zorgt voor een ontspannen sfeer. Je kind zal het lezen geweldig vinden en zo creëer je niet alleen een gezellig hoekje voor je kind.

Buitenspeelruimte

Waarom zou een inspirerende ruimte beperkt moeten blijven tot binnen? Maak van je tuin ook een inspirerende ruimte! Voeg een zand- en watertafel toe en geef je kind de ruimte om zelf te experimenteren. Laat je kleintje de vrije loop met water en verschillende voorwerpen. Goed voor de motorische ontwikkeling én het pleziergehalte. En waarom niet een mini-moestuin toevoegen? Dat is meteen een lesje verantwoordelijkheid. Als je helemaal uit wilt pakken, voeg dan een sport- en spelzone toe, misschien met een basketbalring. De tuin wordt ineens de ultieme speel- en leerplek!

leeshoek

Kleine ruimtes

Natuurlijk kun je zelfs in kleine ruimtes een inspirerende kinderspeelhoek voor je kind toveren, het vergt alleen wat creativiteit! Multifunctionele meubels zijn super handig. Denk aan een wandbureau dat dubbel dienst doet: perfect voor knutselen of tekenen, maar als het niet in gebruik is, maak je er gewoon extra speelruimte van waar je kind zijn creativiteit de vrije loop kan laten. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van een hoogslaper? Dat is pas slim ruimtegebruik. Onder het bed ontstaat ruimte voor een toffe speel- of leeshoek.

Echt álles voor in en om het huis

Met deze tips kun je inspiratie opdoen voor het inrichten van een kinderspeelhoek. Dat doe je bij Woonboulevard Heerlen. Niet één, niet twee, maar drie pleinen vol wooninspiratie. Met meer dan 50 verschillende winkels vind je hier alles om jouw wensen werkelijkheid te laten worden. Benieuwd naar het veelzijdige aanbod? Neem een kijkje in ons winkeloverzicht. Tot gauw!

Aanbevolen berichten

slaapkamer met een budget
Slaapkamer met een scherp budget: hoe pak je dat aan?

Een artikel vol inspiratie voor ouders! Leer hoe je een fantasierijke speelhoek, een gezellige leeshoek en een avontuurlijke buitenspeelruimte voor je kind kunt creëren. Ontdek slimme tips voor kleine ruimtes en laat je inspireren!