Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Een kinderkamer delen? Zó richt je ‘m in!

kinderkamer delen

Een kinderkamer delen met een broer of zus kan geweldig zijn! Nog meer kans om samen te spelen, gekkigheid uit te halen en codetaal af te spreken die niemand begrijpt. En er moet natuurlijk ook geslapen worden en een eigen plekje zijn die écht van hem of haar alleen is. Hoe pak je dat aan? Woonboulevard Heerlen denkt met je mee!

Samen ideeën opdoen

Laat je kids meedenken over de inrichting van de ruimte. Het is immers hun slaapkamer en door ze te betrekken bij de inrichting, voelt het nog meer als hun eigen comfortabele plekje. Laat ze vrij in het kiezen van de kleuren, meubels en decoraties.

Aparte zones

Creëer aparte zones

Om een gevoel van persoonlijke ruimte te behouden, kun je fysieke afscheidingen of visuele scheidingen te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een open kast die de ruimte deelt, voor ieder een aparte boekenplank of twee verschillende vloerkleden. Zonder de ruimtes compleet van elkaar te scheiden, heeft ieder kind zijn of haar eigen deel.

Stapelbedden of hoogslapers

Het gebruik van stapelbedden of hoogslapers is een ruimtebesparende oplossing voor een gedeelde slaapkamer. Hierdoor blijft er meer vloerruimte over voor activiteiten en opslag. Zorg ervoor dat de bedden stevig en veilig zijn, vooral als de kinderen nog jong zijn.

Hoogslaper

Persoonlijke accenten

Laat elk kind persoonlijke accenten toevoegen aan zijn of haar deel van de slaapkamer. Dit kan variëren van posters en kunstwerken aan de muur tot kussens en dekens met hun favoriete kleuren of patronen. Door deze persoonlijke elementen toe te voegen, voelen de kinderen zich meer verbonden met hun deel van de ruimte.

Persoonlijke accenten

Flexibiliteit is belangrijk

Kinderen groeien snel en hun behoeften en smaak kunnen veranderen. Houd de inrichting van de gedeelde kinderkamer flexibel, zodat je gemakkelijk aanpassingen kunt maken naarmate de kinderen ouder worden. Verwisselbare decoratieve elementen zoals posters en beddengoed kunnen helpen om de ruimte aan te passen aan de veranderende voorkeuren van de kinderen.

Onderdeel van

Echt álles voor in en om het huis

Met deze tips kun je meteen aan de slag met het inrichten van een gedeelde kinderkamer. Dat doe je bij Woonboulevard Heerlen. Niet één, niet twee, maar drie pleinen vol wooninspiratie. Met meer dan 50 verschillende winkels vind je hier alles om jouw kerstwensen werkelijkheid te laten worden. Benieuwd naar het veelzijdige aanbod? Neem een kijkje in ons winkeloverzicht. Tot gauw!

Aanbevolen berichten