Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Hoe organiseer je een zomerse barbecue?

De heerlijke zomeravonden zijn aangebroken! De zon straalt, het is lekker warm en je hebt de hele dag in het zwembad gelegen. Maar het plaatje is pas echt compleet als je ’s avonds een gezellige zomerse barbecue organiseert voor al je vrienden. En dat begint natuurlijk bij het barbecueën zelf. Welke grill heb je nodig? Welke meubels zorgen voor het meeste comfort? En welke accessoires toveren jouw tafel om tot een waar feestmaal? Wij hebben de ultieme tips voor jou om de perfecte barbecue te organiseren!

Barbecue-apparatuur

Laten we bij het belangrijkste beginnen: de barbecue zelf! Misschien heb je er al een in de schuur staan, maar misschien moet je er nog eentje aanschaffen. Er zijn zoveel opties, dus waar moet je op letten? Je kunt het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Denk aan de grootte, het soort brandstof (gas, elektrisch, kolen) en ook aan hoe gemakkelijk hij schoon te maken is.

Als je een buitenkeuken hebt, kun je zelfs andere lekkernijen bereiden, zoals pizza uit de pizzaoven of knapperige groenten vanaf het fornuis. Wees creatief en verras je gasten met iets bijzonders!

Barbecue organiseren apparatuur

Meubels

Natuurlijk draait het niet alleen om de barbecue zelf. De juiste tafel, stoelen en kussens maken ook het verschil. Waarschijnlijk heb je al wel wat stoelen en een tafel staan, maar nieuwe kussens kunnen een hele make-over geven.

Is jouw tafel niet groot genoeg om iedereen te ontvangen? Dan kun je er ook een kleine(re) tafel naast zetten of kiezen voor statafels. Die zorgen voor extra ruimte en maken het makkelijker om gezellig met iedereen te kletsen!

Barbecue meubels

Tafelaankleding

De aankleding van jouw barbecue is ook belangrijk. Een tafelkleed en servetten zijn onmisbaar. Een mooi tafelkleed geeft meteen een frisse uitstraling en servetten zijn altijd handig om bij de hand te hebben.

En laten we het eens hebben over decoratie! Kaarsen zijn natuurlijk een klassieke keuze, maar je kunt er zoveel meer mee doen. Kies bijvoorbeeld voor lange dinerkaarsen in vrolijke kleuren zoals roze of geel. En met verschillende kandelaars kun je een speels kleurenpalet creëren. Probeer eens een roze kandelaar met een gele kaars, en andersom! Als je echt wilt uitpakken ga dan voor een matchend tafelkleed, servetten en kaarsen. Zo creëer je een samenhangend geheel waar je de rest van de decoraties op kunt afstemmen.

Met deze tips organiseer jij een zomerse barbecue waar iedereen nog lang over zal napraten!

Tafelaankleding voor barbecue
Barbecue organiseren - Tafelaankleding

Echt álles voor in en om het huis

Niet één, niet twee, maar drie pleinen vol wooninspiratie. Dat vind je alleen bij Woonboulevard Heerlen! Met meer dan 50 verschillende winkels vind je hier altijd wat je zoekt. Benieuwd naar het veelzijdige aanbod? Neem een kijkje in ons winkeloverzicht. Tot gauw!

Aanbevolen berichten