Vijf tips om het inrichten van je woonkamer gemakkelijker te maken

Vijf tips om het inrichten van je woonkamer gemakkelijker te maken Woonboulevard Heerlen

Het inrichten van je woonkamer is een klus op zich. Een leuke uitdaging waar het nodige denkwerk aan te pas komt. En dat begint met een goede indeling vinden. Waar kun je wat het beste een plek geven en gaat dat dan passen? Tips en tricks bij het inrichten.

Vijf tips om het inrichten van je woonkamer gemakkelijker te maken Woonboulevard Heerlen

Hoe loop je door de ruimte?

Wanneer je naar je plattegrond kijkt is het goed te beginnen met het tekenen van de looplijnen. Hoe beweeg je door de ruimte en waar wil je dus bij voorkeur geen spullen neer zetten? Zo ontstaat als vanzelf een vlakverdeling.

Hoe kijk je tv?

Zoek de juiste plek voor bepalende elementen zoals de tv of de open haard. Hier wil je met je zithoek rekening mee houden en dus is het goed om voor dit gedeelte tot een prettig en functioneel ontwerp te komen. Het liefst met zowel zicht op de haard als op de tv. En daarbij nog rekening houden met een eventueel uitzicht op de tuin. Dus puzzelen maar.

Kan het eten bij de keuken?

Plan het eetgedeelte het liefst zo dicht mogelijk bij de keuken. Dit scheelt je heel wat loopmeters op jaarbasis en werkt dus wel zo prettig.

Zorg voor voldoende bergruimte

Je kunt er niet genoeg van hebben, kasten, dozen en lades om al je spullen in kwijt te kunnen. Geef alles een vaste plek, dat zorgt voor de nodige rust.

Zijn de meubels goed verdeeld?

Wanneer je je grote meubels een plek hebt gegeven, zie je vanzelf of je inrichting evenwichtig verdeeld is. Prop niet alles in een hoekje, want dan klopt het niet. Succes met schuiven!

Aanbevolen berichten

tuin voorjaarsklaar maken
Goed voorbereid je tuin voorjaarsklaar maken, zo doe je dat!

Bereid je tuin optimaal voor op het voorjaar! Ontdek bij Woonboulevard Heerlen alles wat je nodig hebt: van bloempotten en watervoorziening tot scherp gereedschap en snoeitips. Creëer een speelse tuin met plantenbakken, check je tuinslang, slijp je gereedschap en snoei waar nodig. Maak je tuin klaar voor het groeiseizoen met het diverse aanbod van meer dan 50 winkels. Bezoek Woonboulevard Heerlen voor inspiratie en benodigdheden. Tot snel!