Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Abracadabra: je oude meubels omgetoverd tot iets nieuws!

Je kent het vast wel: ineens ben je uitgekeken op dat kastje dat al jaren in de hoek saai staat te zijn. Hoe mooi is het dan dat je simpelweg je meubels kunt opknappen, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te betalen? Nu niet meteen wegrennen, we hebben makkelijke hacks voor je, en weet je wat? Meubels opknappen is ook nog eens hartstikke duurzaam!

Je hebt al van alles geprobeerd om je kamer een nieuwe look te geven: de meubels verschoven, hier en daar een kamerplant neergezet. Maar toch bevalt het je nog niet helemaal. Niet gewanhoopt: in jou schuilt vast een echte doe-het-zelver. We believe in you.

Welke kleuren vind ik mooi?
Welke kleur past nu het best bij jou? Vind je kiezen moeilijk? Brave Ground is dé kleur van het jaar 2021! Het is een warme, natuurlijke en neutrale kleur, die zorgt voor bolster en balans in elke kamer. Doe eens gek en combineer deze kleur met felroze en rood. Deze kleuren staan geweldig bij moderne meubels. Bij de Gamma is het mogelijk om wat staaltjes mee te krijgen zodat je kunt kijken welke kleur het best past bij het meubelstuk dat jij wilt opknappen. Vergeet niet om verfkwasten te kopen; vingerverven is leuk maar niet zo effectief. Een leuk weetje voor als jij je meubels antiek wilt maken: gebruik kaarsvet! Nadat je de eerste laag verf hebt aangebracht, smeer je er wat kaarsvet op. Dit zorgt ervoor dat de tweede laag niet zo goed hecht, waardoor je die plekjes achteraf makkelijk kunt opschuren voor dat authentieke antiekeffect.

Die vieze oude tuinmeubels
Zijn je tuinmeubels niet zo goed onderhouden en nogal vies geworden? Je kunt ze weer laten stralen. Ze moeten wel weer die natuurlijke houtkleur krijgen. Dit doe je door ze te reinigen, schuren en in te smeren met olie en dan hebben we het niet over olijfolie, maar hardhoutolie. Tip: Gebruik een bokkenpootkwast om de moeilijke hoeken te bereiken. Op de site van de Praxis kun je een uitgebreid stappenplan vinden hoe je dit het best aanpakt en welke spullen je allemaal nodig hebt.

De kers op de taart
Of je nou één kastje hebt opgeknapt of alle meubels in huis, om je nieuwe design helemaal af te maken, heb je natuurlijk de juiste accessoires nodig. Van kunstplanten tot de mooiste vazen, bij Leenbakker krijg je het allemaal. Kunstplanten doen wonderen voor je woonkamer, en je betaalt van enkele euro’s voor de simpele planten tot zo’n € 150,- voor de meest prachtige exemplaren. Vooral handig als jij zo iemand bent die alleen groene vingers heeft na het verven. Een goede tip: kies een leuke pot uit en bedek het bovenste laagje met aarde, zo lijkt het net een echte plant. Dus wat ga je nu doen? Eens lekker op onderzoek uit naar wat in je huis nog ontbreekt en speuren naar woonaccessoires die jij mooi vindt passen in jouw huis! Zodat je straks het gevoel van thuiskomen in een mooie omgeving zo lang mogelijk vasthoudt.

Aanbevolen berichten