Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

De keukenbar als ontmoetingsplek voor je gezin

Tegenwoordig is de keuken meer en meer een leefruimte, in plaats van alleen de plek waar je kookt. Misschien ben je niet toe aan een hele keukenrenovatie, maar wil je een gezellig plekje creeëren waar kan worden ontbeten, gekletst en gewerkt. Of ben je juist wél van plan om de keuken eens helemaal in een nieuw jasje te steken en zoek je designtips. Wij gaan je vertellen waarom je een bar moet overwegen.

Even inbeelden: je legt de laatste hand aan je heerlijke maaltijd, terwijl je vriendinnen aan de bar van een wijntje genieten en je gezelschap houden. In de ochtend kun je de kinderen in de gaten houden terwijl ze hun ontbijt opeten en jij alles klaarmaakt voor de rest van de dag. Of … je gaat vanaf de bar zitten toekijken hoe je man voor je kookt! Dat laatste is ons favoriete scenario.

De minibar
Is de ruimte niet zo groot? Met een beetje slim puzzelwerk krijg je ook een barretje in een kleine ruimte geplaatst. Om het niet te druk te maken, kun je dan het best gaan voor een smalle tafel, die eventueel met één zijde tegen de muur staat. Je zou in het geval van een open keuken zelfs je woonkamer in het plan mee kunnen nemen!

Werken achter de bar
Je bar kan ook dienstdoen als extra werkruimte. Wel even opletten dat het geen rommelhoek wordt, hè. Je kunt een eventueel kookhulpje aan de bar groente laten snijden, of er misschien een of twee apparaten een plekje geven om je aanrecht vrij te houden. Zodat je bar niet alleen een designobject is, maar ook heel praktisch.

Het eiland
Als je toch voor de complete revamp gaat, zou je een keukeneiland ook best dienst kunnen laten doen als bar. Neem maar eens een kijkje bij HelloKitchen, Keukensale of Keukenconcurrent. Voorzie de keuken van een plek waar barkrukken aangeschoven kunnen worden, en de gezelligheid zal zich er als vanzelf omheen verzamelen.

Aanbevolen berichten