Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

De kitchenette: Een compacte én complete kookhoek

Witte kitchenette met doorgeefluik

In een appartement, studio of studentenkamer is een uitgebreide keuken met veel opbergruimte en een kookeiland helaas geen optie. Maar, ook met weinig vierkante meters kun je een keuken realiseren die groots is in mogelijkheden. Mogen we aan je voorstellen: de kitchenette. Deze kleine maar fijne keuken van vaak maar één meter breed bevat alles wat je nodig hebt. Hoe houd je ‘m compact én compleet? Nou, zó!

 

Slim ruimte creëren

Het koffieapparaat kan al de nodige plek in beslag nemen op het keukenblad. Heb je ruimte aan de muur? Overweeg dan planken of draagbeugels met haken te bevestigen. Een perfecte manier om borden, glazen, mokken of pannen op te bergen. Je moet houden van die geordende chaos aan de muur. Houd je het zichtveld liever wat rustiger? Ga dan aan de slag met handige organizers, zoals lade inzetten of stapelbare rekjes. Zo kun je de ruimte in de keukenkasten en op het werkblad ook in de hoogte optimaal benutten. Handig voor kruidenpotjes, pannen en servies! Gebruik je het fornuis niet dagelijks? Dek deze dan af met een grote snijplank of glasplaat zodat je deze ruimte óók kunt gebruiken voor het plaatsen van spullen. Al deze simpele oplossingen met een groot effect vind je bij een van de vele speciaalzaken op Woonboulevard Heerlen!

Witte kitchenette met servies op draagplank

Multifunctionele apparaten

Veel opbergruimte zul je niet hebben, dus moet je zuinig omgaan met de beschikbare ruimte in de keukenkasten. Ben je een echte keukenprins(es)? Overweeg dan multifunctionele keukenapparaten aan te schaffen, zoals een keukenmachine. Perfect voor het maken van smoothies, maar ook het maken van beslag voor gebak. Een combimagnetron is ook een life- én space-saver voor als je af en toe trek hebt in een diepvriesmaaltje of kliekjes wil opwarmen.

Keuzes maken

We blijven het herhalen, iedere centimeter telt! Bedenk daarom goed welke spullen je wel nodig hebt en welke niet. In het ergste geval kun je apparatuur die je niet wekelijks gebruikt elders opbergen. En heb je echt een vaatwasser nodig? Die snoept namelijk onnodig veel plek weg!

Witte kitchenette met keukeneiland
Optische trucjes

Puzzel met optische trucjes om je kitchenette optisch groter te maken. Smalle langwerpige tegels geven je kleine keuken meer breedte. De juiste combinatie van verlichting en kleur laat het geheel ook ruimer ogen. Speel met contrasten om meer diepte te creëren, maar sla niet op hol. Dan bereik je juist het tegenovergestelde effect.

 

Zie je, met een kitchenette heb je een net zo complete kookhoek als met een reguliere keuken. Slim indelen is het sleutelwoord. En laat Woonboulevard Heerlen daar nou alles voor in huis hebben!

Witte kitchenette met roze servies

Echt álles voor in en om het huis

Niet één, niet twee, maar drie pleinen vol wooninspiratie. Dat vind je alleen bij Woonboulevard Heerlen! Met meer dan 50 verschillende winkels vind je hier altijd wat je zoekt. Benieuwd naar het veelzijdige aanbod? Neem een kijkje in ons winkeloverzicht. Tot gauw!

Aanbevolen berichten

Buitenkeuken ideeen
Ontdek de perfecte buitenkeuken: Ideeën voor een culinaire zomeravond!

Een zomerse barbecue organiseren begint met de juiste apparatuur, zoals een geschikte barbecue die past bij je behoeften en voorkeuren. Overweeg ook aanvullende opties zoals een buitenkeuken voor extra culinaire verrassingen. Meubels spelen een grote rol in het comfort van je gasten, dus zorg voor voldoende zitplaatsen en gebruik kussens om de sfeer te verhogen. Tafelaankleding, waaronder tafelkleden, servetten en decoraties zoals kaarsen, dragen bij aan de algehele uitstraling van de barbecue. Lees meer!