Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Geef je tuin wat liefde voor de lente

Paarse tulpen in de tuin

De lente heeft grofweg een maand geleden haar intrede gedaan. Dus het is hoog tijd voor kleur en geur in de tuin. Weg met het onkruid tussen de tegels en de verpieterde planten die toch niet zo winterhard bleken als je dacht. Laat je nu een frisse voorjaarswind door je tuin waaien, dan zit je er tijdens de steeds dichterbij komende warme dagen heerlijk bij.

 

Een pallet van geuren én kleuren

Wie direct in het vroege voorjaar wil genieten van een explosie van kleur, plaatst in het najaar knolletjes in de grond. Gelukkig verkopen tuincentra zoals BijStox ook voorjaarsbloemen die al in bloei zijn. Dat fleurt de boel in no-time op! Wat zet je op je lijstje? Violen, krokussen, tulpen, sneeuwklokjes en narcissen zijn bekende namen van bloembollen die in het najaar gepoot worden. Wil je in de zomer genieten van een bloemenbed in de tuin? Vlak na de laatste nachtvorst is hét moment voor het plaatsen van knollen zoals dahlia’s, gladiolen, anemonen en begonia’s. Lavendel, rozen, jasmijn en boskamperfoelie geuren ook heerlijk. Vooral als er een zacht briesje staat kan dat een aangename verrassing zijn als je in de tuin zit.

Tuin met verschillende bloemen

Onkruid vergaat niet, maar je kunt het wel bijhouden

Tsja, helaas hoort het er een beetje bij, dat onkruid in de tuin. De meesten zijn het liever kwijt dan rijk en gelukkig kun je zelf veel doen om onkruid in je tuin te beperken. Is het toch een beetje uit de klauwen gelopen tijdens de koudere maanden? Pak dan de schoffel, een paar tuinhandschoenen en een onkruidmes. Heb je die niet? Dan scoor je ze bij Pet’s Place. In veel gevallen kun je onkruid makkelijk verwijderen door het weg te snijden, maar een kruid zoals de paardenbloem pak je liever met wortel en al uit de grond. Eventueel kun je de grond tussen de tuinplanten bedekken met boomschors, cacaodoppen of een bodembedekkend plantje. Daarna is het een kwestie van regelmatig bijhouden.

Stel een knusse zithoek samen

Het is nog wat fris om overdag of in de avonduren buiten te zitten. Dat hoeft je er echter niet van te weerhouden om na te denken over een upgrade of misschien zelfs compleet nieuwe zithoek in de tuin. Als je nu begint met klussen en zoeken naar de leukste accessoires, kun je de buren en vrienden alvast uitnodigen voor een heerlijke zomeravond in de achtertuin. Laat je inspireren bij een van de vele winkels bij Woonboulevard Heerlen, daar vind je nu namelijk weer alles voor in én om je tuin. 

Zithoek in de tuin

Echt álles voor in en om het huis

Niet één, niet twee, maar drie pleinen vol wooninspiratie. Dat vind je alleen bij Woonboulevard Heerlen! Met meer dan 50 verschillende winkels vind je hier altijd wat je zoekt. Benieuwd naar het veelzijdige aanbod? Neem een kijkje in ons winkeloverzicht. Tot gauw!

Winkelmand met bloemen in bloemenwinkel

Aanbevolen berichten

kinderspeelhoek
Bouw een te gekke kinderspeelhoek!

Een artikel vol inspiratie voor ouders! Leer hoe je een fantasierijke speelhoek, een gezellige leeshoek en een avontuurlijke buitenspeelruimte voor je kind kunt creëren. Ontdek slimme tips voor kleine ruimtes en laat je inspireren!