Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Gordijnen in de slaapkamer: mooi én functioneel

Gordijnen stof

De slaapkamer is jouw oase van rust, jouw cocon waar je je na een lange dag terug kunt trekken. Even lekker tijd nemen voor jezelf en je afsluiten van de buitenwereld. Letterlijk, als je de juiste gordijnen hebt. Ze dragen bij aan een goede nachtrust, bieden privacy en (ook niet onbelangrijk) geven je slaapkamer nog meer sfeer. Waar let je op bij het aanschaffen van gordijnen? Dat weten de experts bij de speciaalzaken van Woonboulevard Heerlen wel. We geven je graag alvast een zetje in de goede richting in jouw zoektocht naar een mooi én functioneel gordijn voor jouw slaapkamer.

Meet de boel goed op

Och, we kennen allemaal minstens één persoon die problemen heeft gehad met het bestellen van gordijnen. Of ze waren te kort óf te smal óf te lang. Laat je niet foppen en meet de boel goed op! Stel je voor dat je wakker wordt omdat je gordijnen nét niet goed aansluiten… Ga je langs bij Woonmekka, dan weet je zeker dat je met de juiste gordijnen thuiskomt.

Nog een extra tip: kies bij voorkeur gordijnen die van het plafond tot de vloer komen. Zo oogt je slaapkamer optisch hoger. Hoe korter de gordijnen, hoe lager je plafond lijkt.

Mann misst Vorhänge aus

Werk met laagjes

Heb je een dubbele gordijnrails? Dan kun je met laagjes werken om de hoeveelheid licht in je kamer beter te reguleren. Hang in de binnenste rail vitragegordijnen. Deze worden ook wel glasgordijnen genoemd en laten genoeg licht door om de kamer te verlichten, zonder dat je privacy verloren gaat. Inbetween gordijnen zijn weer net wat dikker.

Wil je al het licht van buitenaf blokkeren? Hang dan in de buitenste rail verduisterende gordijnen. Deze zijn gemaakt van zwaardere stof en laten weinig tot geen licht door. Ideaal als je houdt van uitslapen of vroeg naar bed wilt gaan. Bovendien zijn deze gordijnen vaak gevoerd, wat naast een verduisterende ook een isolerende functie heeft.

Vorhänge Schichten

Kleuren, motieven en structuren

Waar je in de woonkamer gordijnen als een eyecatcher kunt gebruiken, houd je het in de slaapkamer liever wat rustiger. Zachte neutrale kleuren, zoals grijs, beige of lichtblauw dragen bij aan een goede slaap en rustig wakker worden. Drukke prints en tinten bereiken het tegenovergestelde effect. Neutrale gordijnen met een structuurtje maken de ruimte nog net wat knusser. Bij Kwantum heb je een ruime keuze uit kleuren, prints en motieven.

Een vrouw die naar een selectie gordijnen in diverse kleuren kijkt

Echt álles voor in en om het huis

Niet één, niet twee, maar drie pleinen vol wooninspiratie. Dat vind je alleen bij Woonboulevard Heerlen! Met meer dan 50 verschillende winkels vind je hier altijd wat je zoekt. Benieuwd naar het veelzijdige aanbod? Neem een kijkje in ons winkeloverzicht. Tot gauw!

Verduisteringsgordijnen

Aanbevolen berichten

kinderspeelhoek
Bouw een te gekke kinderspeelhoek!

Een artikel vol inspiratie voor ouders! Leer hoe je een fantasierijke speelhoek, een gezellige leeshoek en een avontuurlijke buitenspeelruimte voor je kind kunt creëren. Ontdek slimme tips voor kleine ruimtes en laat je inspireren!