Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Haal de zonnestralen in huis met meer lichtinval

lichtinval

Natuurlijk licht is als een magische toverstaf voor je huis! Het heeft de kracht om de sfeer en vibe compleet te veranderen. En het beste van alles? Het is niet alleen goed voor je energierekening, maar het doet ook wonderen voor je humeur, helpt je om productiever te zijn én laat je kamers groter lijken dan ze eigenlijk zijn. Dus, hoe haal je het beste uit dit geweldige licht in jouw huis? Hier zijn een paar handige tips om het meeste te halen uit jouw lichtinval!

Kies de juiste raamdecoratie

Laat het licht binnen met de perfecte raamdecoratie. Kies voor lichte, transparante gordijnen of jaloezieën die het licht binnenlaten, maar toch je privacy bewaren. Vermijd zware stoffen die het licht blokkeren, kies liever voor materialen die het licht wat zachter maken.

Raam decoratie

Denk na over de plaatsing van je meubels

Zorg ervoor dat je meubels niet als muur fungeren voor dat prachtige natuurlijke licht. Plaats bijvoorbeeld geen grote kasten of banken voor ramen die het licht tegenhouden. Geef het licht de vrijheid om lekker door je ruimte te stromen!

Maak gebruik van spiegels

Spiegels zorgen voor extra lichtinval in je huis! Zet ze tegenover de ramen en zie hoe ze het licht verspreiden, waardoor je kamer meteen oplicht. Bonus: het geeft de indruk dat je ruimte opeens groter is dan ooit.

Spiegel voorbeeld

Overweeg glazen deuren of scheidingswanden

Als de indeling van je huis dit toelaat, overweeg dan glazen deuren of scheidingswanden. Ze zijn superhandig en laten het licht lekker doorstromen tussen kamers terwijl je toch een beetje privacy behoudt. Echt een win-win!

Glazen deuren

Lichtere kleuren en reflecterende oppervlakken

Geef je muren een lichte touch en laat het licht rondstuiteren. Kies voor vrolijke kleurtjes op je muren en plafonds, zodat het natuurlijke licht een feestje kan vieren in je huis. Matte en donkere tinten absorberen licht, maar glanzende of lichte kleuren laten het lekker dansen!

Echt álles voor in en om het huis

Met deze tips haal je de zonnestralen in je huis en zorg je voor meer lichtinval. Dat doe je bij Woonboulevard Heerlen! Niet één, niet twee, maar drie pleinen vol wooninspiratie. Met meer dan 50 verschillende winkels vind je hier alles om jouw wensen werkelijkheid te laten worden. Benieuwd naar het veelzijdige aanbod? Neem een kijkje in ons winkeloverzicht. Tot gauw!

Aanbevolen berichten