Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

“Hoe kies ik de perfecte bank?”

"Hoe kies ik de perfecte bank?"

Inez is op zoek naar een nieuwe bank: “Hoi, onze bank stamt nog uit mijn studententijd en is nu echt gaar. We moeten dus op zoek naar een nieuwe, maar hoe kies ik de perfecte bank?”

Dat is een goede vraag, want gemiddeld gaat een bank van goede kwaliteit toch zeker vijf jaar mee en dit grote meubelstuk is toonaangevend voor je woon- of zitkamer. Ja, eigenlijk zegt een bank stiekem best veel over jou, of jullie als gezin, dus het is niet verkeerd om wat research te doen. Wij helpen je al een eind op weg, dan hoef jij straks alleen maar te gaan test-zitten bij Knibbeler, Woonsquare of Xooon bijvoorbeeld!

Leefstijl

Voor sommige mensen is hun bank een plek om gezellig een bakkie te doen met de visite. Andere mensen leven zo’n beetje op hun bank. Ben jij zo’n bankhangert, die lekker onder een dekentje thuis werkt, laptop op schoot? Avondeten bij Netflix en telefoneren terwijl je bank-yoga uitoefent? Gun jezelf dan zo mogelijk een hoekbank. Als je juist vaker wilt zitten dan hangen, kies dan een minder diepe bank.

Materiaalkeuze bank

Deze heeft voor een groot deel met smaak te maken, maar zeker ook met je leefstijl. Trouwe viervoeter of kleuters die regelmatig over de bank rollen? Puber die tijdens het appen nog wel eens vergeet op zijn drankje te letten? Dan toch maar voor een duurzaam, makkelijk schoon te maken materiaal gaan, zoals leer of gecoate stof. Een suède of stoffen bank kan je iets meer dat wegzakmomentje bieden.

"hoe kies ik de perfecte bank?"

Design

Vaak wordt gekozen voor een effen bruine, zwarte of grijze bank, zodat deze mooi op zijn plek is in het bestaande interieur. Kan je kamer wel een bijzonder item gebruiken? Kleed je bank dan aan met bijzondere accessoires, zoals een mooie deken en kussentjes. Je kunt ook je bank laten stralen door te kiezen voor reliëf, een patroon of een kleur die eruit springt. Hou wel in gedachten dat dit soort banken iets sneller uit de tijd raken dan effen banken.

"Hoe kies ik de perfecte bank?"

Extra tip voor de perfecte bank:

Laat je bank ademen. Niet ieder meubelstuk hoeft tegen de wand geplakt te worden, en dat geldt ook voor je bank. In een grote kamer heb je hier wat meer opties voor, maar ook in een kleinere woonkamer kan het juist een knus hoekje creëren wanneer je een set banken hebt, en één ervan uitsteekt de kamer in.

"Hoe kies ik de perfecte bank?"

Aanbevolen berichten

Buitenkeuken ideeen
Ontdek de perfecte buitenkeuken: Ideeën voor een culinaire zomeravond!

Een zomerse barbecue organiseren begint met de juiste apparatuur, zoals een geschikte barbecue die past bij je behoeften en voorkeuren. Overweeg ook aanvullende opties zoals een buitenkeuken voor extra culinaire verrassingen. Meubels spelen een grote rol in het comfort van je gasten, dus zorg voor voldoende zitplaatsen en gebruik kussens om de sfeer te verhogen. Tafelaankleding, waaronder tafelkleden, servetten en decoraties zoals kaarsen, dragen bij aan de algehele uitstraling van de barbecue. Lees meer!