Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Keukendroom: de landelijke keuken

houten keuken

Houten keukens zijn helemaal terug van weggeweest. We kunnen niet genoeg krijgen van landelijke stijl keukens, opgefrist met een moderne touch. En wanneer je landelijk denkt, denk je houtmotief. Nostalgische sferen, in combinatie met moderne apparatuur. Er zijn opties voor elk budget, en laten we eerlijk zijn: wat is er nou heerlijker dan inspiratie opdoen voor jouw nieuwe droomkeuken?

Een nieuwe keuken kopen doe je niet elke dag. Gemiddeld zelfs maar twee of drie keer in je leven! Dus neem je tijd om zeker te zijn van de stijl waar je mee wilt werken. De reden dat landelijke keukens zo in trek zijn is simpel: ze stralen gezelligheid uit. De natuurlijke warmte van hout speelt daar een belangrijke rol in.

Keukendroom: de landelijke keuken

Hout, maar dan zonder hout

Volledig houten kastjes zijn mooi en je zult er ongelofelijk lang plezier van hebben, maar er hangt een prijskaartje aan. Zoek je een betaalbaardere optie om houtmotief in je keuken te brengen, zou je voor houten frontjes kunnen kiezen, of fineer met houtmotief. Geen zin in een volledige keukenrenovatie? Keukenconcurrent biedt hoogwaardige folie waarmee je jouw huidige kastjes een make-over geeft in elk gewenst motief.

Keukendroom: de landelijke keuken

Combineren

Tikkie retro is leuk, maar je keuken moet niet oubollig worden. Dat voorkom je door de juiste materialen te combineren. Metalen zijn een mooie tegenhanger voor hout wanneer je deze gebruikt in de handvaten en kranen. Rvs of chroom zijn veelgebruikte toppers, maar wat let je: ga voor brons of koper voor een unieke look! Wat betreft je aanrechtblad: contrast is key. Ga je voor donker houten kastjes dan steekt een hagelwit aanrechtblad daar prachtig tegen af. Andersom is een donker aanrecht boven witte kastjes een klassieke combinatie. De laatste manier om contrast in je keuken te creëren is het gebruik van moderne apparatuur, neem maar eens een kijkje bij Keuken Kampioen.

Keukendroom: de landelijke keuken

Doe eens gek

Bij houtmotief in de keuken denk je al snel aan de kastjes, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Kijk eens bij Bruynzeel Keukens voor een waanzinnig houten aanrechtblad. Of bekleed een wand in je keuken met steigerhout. Of ga voor gave houten accessoires en plankjes. Of bekleed je plafond met hout. Of…

Keukendroom: de landelijke keuken

Aanbevolen berichten

Buitenkeuken ideeen
Ontdek de perfecte buitenkeuken: Ideeën voor een culinaire zomeravond!

Een zomerse barbecue organiseren begint met de juiste apparatuur, zoals een geschikte barbecue die past bij je behoeften en voorkeuren. Overweeg ook aanvullende opties zoals een buitenkeuken voor extra culinaire verrassingen. Meubels spelen een grote rol in het comfort van je gasten, dus zorg voor voldoende zitplaatsen en gebruik kussens om de sfeer te verhogen. Tafelaankleding, waaronder tafelkleden, servetten en decoraties zoals kaarsen, dragen bij aan de algehele uitstraling van de barbecue. Lees meer!