Kleurrijk, zacht, warm en wollig – tijd voor een karpetupgrade!

Kleurrijk, zacht, warm en wollig – tijd voor een karpetupgrade!

Ken je dat? Dat je interieur er al zo lang hetzelfde uitziet dat je er helemaal niet écht meer naar kijkt? Er is niets mis mee, het is nog steeds mooi, maar je wordt er niet meer door geprikkeld. Als je jezelf hierin herkent, is het tijd voor een upgrade. Een van de makkelijkste manieren om dat te doen, is met het perfecte karpet.

Even alle verwarring de wereld uit helpen: er is een verschil tussen karpet en tapijt. Tapijt is je vloerbedekking, wand tot wand. Karpet is wel gemaakt van dezelfde materialen maar is een losliggend stuk, met afgewerkte randen. Maar welk soort karpet heb jij nu nodig om je interieur een boost te geven, zodat je er weer helemaal verliefd naar kijkt?

Be bold

Met een goedgekozen karpet maak je echt een statement. Niet alleen een kleur infusion, je voegt ook structuur en warmte toe aan de uitstraling van je ruimte. Als je levensstijl het toelaat, ben dan niet bang voor een heerlijk zacht hoogpolig karpet. Lekker speels in een kleur die terugkomt in de details in je woning. Wanneer je gaat voor nylon kun je ook nog eens lekker gek doen op het gebied van design en patronen. Wanneer je inrichting verder vrij rustig is kan een gaaf geometrisch patroon bijvoorbeeld echt een opleving geven!

Kleurrijk, zacht, warm en wollig – tijd voor een karpetupgrade!

Praktisch kiezen

Er zijn enkele populaire materialen die je kunt kiezen voor je nieuwe aanwinst en je wilt zorgen dat het past bij jouw levensstijl. Als je twee kleine kindjes over de vloer kruipen en onvermijdelijk een keer knoeien met hun drinken, is het verstandig om te gaan voor polypropyleen. Dit slijtvaste materiaal kun je gemakkelijk schoonmaken, wanneer nodig zelfs met bleek! Ben jij fan van duurzaam? Ga dan voor een wollen variant, dit prachtige materiaal is milieuvriendelijk en van nature veerkrachtig.

Kleurrijk, zacht, warm en wollig – tijd voor een karpetupgrade!

Maatwerk

Of je jouw karpet nu kiest bij Carpetright, Tapijtcentrum Nederland, Kwantum of Woonmekka; deze experts bieden jou allemaal de service van een karpet op maat. Je kiest zelf de afwerking van de randen, met een band, of afgeronde kanten. Vergeet niet dat de grootte van je karpet veel invloed heeft op de uiteindelijke look van je kamer. Het ziet er gek uit wanneer meubilair net tot op het randje van je kleed komt, dus durf daar lekker ruim mee om te gaan.

Laatste tip: niet vergeten om even te testen of het wel lekker zacht ligt 😉

Kleurrijk, zacht, warm en wollig – tijd voor een karpetupgrade!

Aanbevolen berichten

Kerst
Maak je huis klaar voor kerst

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je interieur in de kerstsfeer te brengen. En zeg je ‘kerstaccessoires’, dan zeg je Woonboulevard Heerlen. Want als je op zoek bent naar inspiratie voor een gezellige en sfeervolle kerstinrichting, ben je bij ons aan het juiste adres. In dit blogartikel delen we tips en ideeën voor het creëren van de perfecte kerstsfeer in je huis.

Doucheruimte
Stijlvol douchen: tips voor het stylen van je doucheruimte

De douche is niet alleen een plek om je op te frissen, maar ook een kans om een stijlvolle en ontspannende omgeving te creëren in je badkamer. Of je nu een voorliefde hebt voor modern minimalisme, een natuurlijke uitstraling, of een vintage charme, er zijn talloze manieren om je doucheruimte om te toveren tot een plek waar je graag tijd doorbrengt. Lees verder voor inspirerende ideeën en praktische tips om je doucheruimte te stylen en te transformeren tot jouw eigen persoonlijke wellness-oase.