Licht in de duisternis: dé lampen van dit moment

Licht in de duisternis, de lampen van dit moment op Woonboulevard Heerlen

Een interieur-essential die door velen waarschijnlijk over het hoofd wordt gezien is de lamp. Wie tast er nou graag in het duister? Niet elke ruimte in huis heeft een bureau of fauteuil nodig, maar wel minimaal één lamp. Je wilt bovendien dat je lampen zo tijdloos mogelijk zijn; elk jaar op de ladder staan om alweer die kroonluchter te vervangen is misschien wat te veel van het goede. Maar tegelijkertijd moeten lampen ook meegaan met interieurtrends. Lastig!

Sommigen zien het aanbrengen van lichtbronnen enkel als noodzaak om niet in het donker te hoeven zitten, waar anderen hun lampen als echte eyecatchers gebruiken. Wij zetten enkele trends op een rijtje, die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn uit een modern interieur. Wat valt ons op dit moment op?

Lampentrend: Less is more

De eerste lampentrend is het minimalisme, geïnspireerd door opruimgoeroes als Marie Kondo en de Scandinavische klein-maar-fijn levensstijl.

  • Het ‘naakte’ peertje: Het peertje mag zich laten zien! Hangend aan een koord of op een standaard van metaal of steen, met een lichtbron in een aparte vorm. Mooie onderdelen en leuke peertjes vind je bijvoorbeeld bij Budget Home Store XXL en Kwantum.

het naakte peertje Woonboulevard Heerlen

  • Geometrisch: Ook gouden, zilveren en zwarten metalen frames in geometrische vormen doen het goed. Deze zijn vaak iets minder klassiek dan het losse peertje, maar juist modern en stoer. Zowel voor aan het plafond als op de tafel, in diamantvorm, kubus of rond. Je vindt ze bijvoorbeeld bij Leen Bakker, waar ze bovendien gespecialiseerd zijn in LED-verlichting.

Licht in de duisternis: dé lampen van dit moment Woonboulevard Heerlen

Bijzondere lampentrend

Houd jij niet van minimalisme, maar pak je graag uit? Voor een exclusieve collectie bijzondere verlichting kun je terecht bij Van den Heuvel Verlichting. Twee trends die opvallen: retro en natuur.

  • Retro: In de categorie ‘retro’ zijn er natuurlijk steeds nieuwe dingen in. Op dit moment worden veel lampen geïnspireerd door lampen uit het Bauhaus-tijdperk: klassiek wit en rond, met een metalen frame. Daarnaast zie je veel extravagante glazen lampen met een jaren vijftiggevoel, waarbij het glas in gekke vormen is gegoten.

Licht in de duisternis: dé lampen van dit moment Woonboulevard Heerlen

  • Natuurlijk: Ook de natuurtrend is duidelijk te zien bij verlichting: lampen gemaakt van natuurmaterialen zoals rotan en hout, met natuurlijke silhouetten en vrije vormen. Deze lampen passen perfect bij een botanisch interieur, met veel planten en bruin- en groentinten.
Licht in de duisternis: dé lampen van dit moment Woonboulevard Heerlen

 

Ongeacht of je voor basisverlichting, sfeerverlichting of accentverlichting gaat en of je een voorkeur hebt voor less of more: met één van deze trends kom je zeker uit de voeten!

Aanbevolen berichten

tuin voorjaarsklaar maken
Goed voorbereid je tuin voorjaarsklaar maken, zo doe je dat!

Bereid je tuin optimaal voor op het voorjaar! Ontdek bij Woonboulevard Heerlen alles wat je nodig hebt: van bloempotten en watervoorziening tot scherp gereedschap en snoeitips. Creëer een speelse tuin met plantenbakken, check je tuinslang, slijp je gereedschap en snoei waar nodig. Maak je tuin klaar voor het groeiseizoen met het diverse aanbod van meer dan 50 winkels. Bezoek Woonboulevard Heerlen voor inspiratie en benodigdheden. Tot snel!