Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Tijdloos en knus: de fauteuil

Tijdloos en knus: de fauteuil

Je opa of oma had er sowieso een, je papa en mama misschien ook: de fauteuil, een tegenwoordig ondergewaardeerde zitplek. De plek waar soms familieruzies over ontstonden en die tijdens de eeuwige stoelendans op een verjaardag het meest bezet was. Wanneer het dan eindelijk jouw beurt was, kwam je er het liefste de rest van de avond niet meer uit. Dus waarom heb je er zelf eigenlijk geen?

In deze blog gaan we het hebben over de fauteuil want tegenwoordig mist deze klassieker in te veel interieurs. Wat weet je over deze ‘happiness increasers’? En wordt het geen tijd dat jij je eigen plekje in huis krijgt?

Tijdloos en knus: de fauteuil

Wat mis ik toch?

Op je bank kun je chillen maar in je fauteuil vindt je rust, geniet je van je boek en proef je de koffie pas echt. Je kent het wel. Je hebt zo’n mooie bank gekocht. Het hele gezin past erop maar een echt plekje voor jezelf, dat ontbreekt nog. Als je de ruimte hebt is het een idee om een matchende fauteuil te nemen. Een vintage fauteuil maakt pas echt een statement en zal waarschijnlijk je woonkamer vullen met een nostalgisch gevoel. Weet je niet waar je moet beginnen? Bij Seats and Sofas en Vegers Meubelen is de keuze oneindig!

Tijdloos en knus: de fauteuil

Verschillende soorten

Als je van krap houdt, is er de Crapaud. Grapje natuurlijk! De Crapaud heeft gesloten armleuningen en sierlijk afgewerkte poten en is een echte klassieker. Vaak last van je nek? Dan kun je het beste een oorfauteuil nemen waarvan de bovenkant uitstulpende ‘vleugels’ kent ter ondersteuning van hoofd en hals. Zoals zo’n verstelbare relaxfauteuil die je bij DFS vindt. Hou je van diepgang? Kijk dan eens naar een clubfauteuil: de rug en armleuningen zijn dik en hoog, zodat je erin kunt wegzinken. Weet je al een beetje wat je wilt? Doe inspiratie op bij Montèl. Oh en trouwens, lekker loungen doe je niet per se alleen maar binnen… voor een fauteuil voor op je terras kijk je bij Buitenhof Tuinmeubelen.

Tijdloos en knus: de fauteuil

Maar welke past bij mij?

Een fauteuil is als een man. Het liefste heb je er één, maar dan wel een die uitblinkt. Waar je knus op kan hangen en die het lang volhoudt. We hadden het hier over de stoel, hè dames. Een fauteuil is een statement, dus let niet te erg op trends. Als jij jouw fauteuil bij Rofra Home of in een andere woonwinkel hebt gezien, ook al is hij groot of klein, knal groen of roze, neem hem mee, hij is het meer dan waard! Geef er een eigen touch aan met je favoriete kussen, een zacht dekentje of voetenbankje. Het is in ieder geval een investering waar je liever iets meer aan besteed zodat je weet dat jij, als je kinderen het huis uit zijn, nog steeds van je thee momentjes kunt genieten in jouw favoriete fauteuil.

Tijdloos en knus: de fauteuil

Aanbevolen berichten