Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Zo kun je je keuken optimaal indelen

Zo kun je je keuken optimaal indelen

Hoe kun je je keuken optimaal indelen? Of je nou wel of geen keukenprins(es) bent: de keuken is één van de belangrijkste plekken in huis. En als er budget en tijd is voor een nieuwe keuken, moet deze niet alleen stijlvol zijn, maar ook de optimale indeling hebben. Wil jij het maximale uit je nieuwe keuken halen? Dan is er een aantal dingen om rekening mee te houden.

Je keuken optimaal indelen

Ten eerste is het belangrijk om je keuken strategisch optimaal in te delen. De keuken bestaat voor de meeste huishoudens uit vijf zones, die goed gebalanceerd moeten zijn en het best in deze volgorde van links naar rechts ingedeeld kunnen worden: opbergzone, voorraadzone, spoelzone, werkzone, kookzone. Zo hoef je nooit lange afstanden af te leggen om lekker te kunnen koken – waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? Als je je alvast wil oriënteren op de ideale inrichting, kun je deze thuis visualiseren met de online 3D-keukenontwerper van Küchen Direct.

Kuchen direct
Küchen direct

De grootste valkuilen

Daarnaast zijn er altijd valkuilen die velen over het hoofd zien. Zo vergeten mensen vaak hoe belangrijk goede verlichting is om maaltijden goed uit de verf te laten komen of verspillen ze veel ruimte door een onhandige indeling. Ook de keuze voor een kookeiland is essentieel: heeft deze niet de goede vorm of staat deze nét op de verkeerde plek, dan kan het een grote hinder zijn. Heb je twee linkerhanden of ben je bang dat je de mist in gaat? Laat je dan adviseren door een van de experts bij Nuva Keukens.

Nuva keukens
Nuva keukens

Benut alle hoeken en gaten

Hoe zorg je ervoor dat je geen ruimte verspilt, maar juist optimaal gebruikmaakt van alle ruimte die je hebt? Kies er bijvoorbeeld voor om de hoogte en de diepte in te gaan met de kastjes. Kies daarnaast voor slimme opbergsystemen, zoals ingebouwde afvalbakken en een draaicarrousel in een hoek voor pannen. Ga bovendien eens langs bij Keukensale om te kijken welke apparatuur nodig én handig is, zodat je geen ruimte kwijtraakt aan overbodige apparaten. Met je nieuwe, optimaal ingedeelde keuken staat het eten alweer op tafel voordat je het doorhebt!

Aanbevolen berichten