Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

De nineties zijn weer hip – hoe breng je ze naar nu?

Heerlijk: ninetiesnostalgie. Met een grote glimlach denken we terug aan de dagen van eurodance en boybands, cassettebandjes, flippo’s en plastic speentjes aan je tas. Ninetiesnostalgie is ook terug te zien in woontrends anno nu – denk aan felle kleuren, strakke lijnen en luipaardprint. Hoog tijd om ook wat jaren ’90 in je interieur te verwerken!

Als je gelukkig wordt van een compleet ongeremde ninetiessfeer in je kamer, inclusief lavalampen, opblaasitems en retro technologie – go for it! Als dat je toch net iets te schreeuwerig is, dan zijn er gelukkig genoeg manieren om je voorkeuren over te brengen en aan te passen naar een meer subtiele, hedendaagse stijl. Kies bijvoorbeeld items van toen, uitgevoerd in een materiaal van nu. Wat voor producten uit de jaren ’90 spreken jou aan? Waar laat jij je door inspireren? Past jouw smaak bij GTST, Buffy, Beverly Hills 90210? Binge een middag je favoriete serie van toen, besteed extra aandacht aan de kenmerkende look van die serie, en ga vervolgens op de Woonboulevard op jacht naar items die niet zouden misstaan op de set van je inspiratiebron.

Een bank à la Friends

De jaren ’90 waren hoogtijdagen voor de sitcom. Friends, Full house, The Fresh Prince, voorbeelden te over. Het visuele plaatje van de appartementen en huizen in deze series zijn prachtige uitgangspunten om je eigen ninetiesinrichting op te baseren. Onmisbaar en iconisch: een grote bank om met al je vrienden of je hele gezin op en om te hangen. Op naar DFS om een mooi en riant exemplaar uit te zoeken!

Nineties essentials: poefs en hockers

Met alleen een bank ben je er natuurlijk nog niet. Aan minimalisme deden we in de nineties niet; een woonkamer mag lekker vol staan. Salontafel, bijzettafel, fauteuil, alles erop en eraan. Wat echt niet mag ontbreken, zijn gezellige hockers of poefs. Deze items staat niet alleen leuk, maar zijn ook enorm handig. Je kunt ze gebruiken als voetenbankje, als opbergruimte, als tafeltje… Bij Seats and Sofas vind je een heleboel mooie hockers en poefs én nog meer inspiratie om deze multi-inzetbare accessoires toe te passen. Ook bij Montèl kun je terecht voor mooie hockers en poefs, die je zithoek op zijn nineties helemaal afmaken.

Aanbevolen berichten