Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Duurzaam wonen, comfortabel en in stijl!

Natuurlijk vind jij duurzaamheid belangrijk. Ook jij bent een voorstander van schone oceanen, gezonde lucht en het behoud van biodiversiteit. En ja, natuurlijk wil je daar best zelf je steentje aan bijdragen. Je wil echter ook prettig en comfortabel blijven wonen in een stijlvolle woning. Gaat dat samen met duurzaamheid? Jazeker!

Duurzaamheidsregel 1: maak bewuste keuzes. Koop wat jij nodig hebt en waar jij gelukkig van wordt. Kies artikelen die passen bij jouw behoeftes én bij je interieur. Om zo’n weloverwogen keuze te maken, is goede research noodzakelijk. Ga bij belangrijke aankopen niet alleen uit van foto’s uit de webshop, maar bezoek de woonboulevard om de woonitems op je verlanglijstje in het echt te zien. Check of die mooie kast wel groot genoeg is voor jouw spullen en of die heerlijke leunstoel ook lekker zit met jouw beenlengte.

Van matras naar poetsdoekje

Ieder product is gemaakt van grondstoffen. Daarvan hebben we op aarde helaas geen onuitputtelijke voorraad. Besteed dus wat extra aandacht aan materialen. Hou je van hout? Koop dan FSC-gecertificeerd hout en voorkom illegale houtkap. Kies voor bedtextiel en raambekleding van bijvoorbeeld linnen of katoen met GOTS-keurmerk. Deze natuurlijke materialen geven geen minuscule plasticdeeltjes af in de was. Nóg duurzamer: een tweede leven voor showroommeubels of ingeruilde artikelen. Ikea biedt deze items aan in de Circular Hub. Check ook of je afgedankte spullen terug kunt brengen naar de winkel, zodat ze verwerkt kunnen worden tot grondstof voor nieuwe artikelen. Zo helpt Beter Bed je van je versleten matras af en maken ze er materiaal van voor poetsdoeken en ondertapijten. 

Upgrade je interieur!

Toe aan een nieuwe woonlook? Zet niet meteen al je spullen bij het grofvuil. Met wat kleine aanpassingen geef je je kamer een totaal andere uitstraling. Zo kun je de hoezen om je bankkussens verwisselen, zonder dat je de hele bank hoeft weg te doen. Met opvallende nieuwe knoppen kun je deuren en laden een metamorfose geven. En onderschat het effect van een goede lik verf niet – op waterbasis, uiteraard! Ook versleten spullen hoef je niet weg te gooien. Wist je dat je veel reserveonderdelen van Ikeameubels online kunt bestellen? Zo hoef je alleen het beschadigde deel te vervangen. Niet alleen duurzaam voor de aarde, maar ook voor je portemonnee.

Aanbevolen berichten