Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

De open kast – show ‘m what you got!

De open kast – show ‘m what you got!

Een open kast is een instant pronkstuk in je kamer, en geeft je heel wat mogelijkheden. De inrichting ervan vraagt wel wat planning, en daar willen we het vandaag met je over hebben. Je wilt namelijk je leuke decoratieve items kunnen vertonen zonder dat ze verdwijnen in het geheel of rommelig overkomen.

We willen geen open deuren (of kasten) intrappen, maar als je van jezelf weet dat je een ontzettende rommelkont bent, is een open kast misschien niet voor jou weggelegd. Anderzijds kan het juist een steuntje in de rug zijn om op te ruimen, want ja, iedereen kan je troep zien. Even inschatten dus. Als je toch een hoop kleine prulletjes hebt op te bergen kun je nog altijd opteren voor mandjes of doosjes om het overzichtelijk te houden.

De open kast – show ‘m what you got!

Functioneel of decoratief

Het kan zijn dat je gewoon een lege muur te vullen had, maar meestal heb je een kast omdat je spullen op te bergen hebt. Bij een open kast moet je daar een balans in zoeken. Zet je elk vak vol met je papieren, boeken of andere gebruiksvoorwerpen, wordt die kast al snel overheersend in je interieur. Beter wissel je het een beetje af met rustige planken met een of twee decoratieve items. Een open kast hoeft trouwens niet per se helemaal open te zijn! Een halfopen variant kan ook een leuk speels effect geven, kijk maar eens bij Vegers Meubelen.

De open kast – show ‘m what you got!

Wat en hoe dan?

Wat je in de kast wil zetten, hangt in eerste instantie af van je doel. Misschien wil je een collectie opbergen: boeken, platen of dvd’s. Misschien wil je je schattige theeserviesje een plekje geven, of je paperassen… Dat is aan jou. De truc is om te groeperen. Zet gelijkaardige spullen bij elkaar of sorteer, als dat je ding is, op kleur. Over kleur gesproken, de decoratieve items die je in je kast zet kunnen het beste ook deel uitmaken van het schema van je kamer. Doorgaans kies je voor twee hoofdkleuren en een accentkleur voor de details.

De open kast – show ‘m what you got!

Onze supertip voor een open kast:

Gebruik de open kast als roomdivider. We zijn te snel geneigd om alles tegen wanden te plakken, maar je kunt je woonkamer juist zoveel ruimer en tegelijkertijd intiemer maken door je zit- en eetgedeelte door een open kast te scheiden. Omdat je door de kast heen kan kijken blijft het toch één kamer. Goossens wonen en slapen heeft designkasten die hier uitermate geschikt voor zijn!

De open kast – show ‘m what you got!

Aanbevolen berichten