Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Klustijd: zo plan je je project

Klustijd: zo plan je je project

Je huis verduurzamen, een inbouwkast plaatsen, of een nieuwe schutting in de tuin? Wat je ook budgetteert aan tijd en geld, het wordt áltijd meer. Dat zal iedereen je vertellen die al een verbouwing of klusproject achter de rug heeft. Dat is misschien wel zo, maar wij gaan je helpen om een goede klusplanning op te stellen zodat je teleurstellingen minimaliseert.

Meten is weten

Heb je eigenlijk al helemaal voor ogen hoe het einderesultaat er uit moet zien? Zet je wensen op papier en maak een schetsje, ook al zijn je tekenskills niet zo goed. Je realiseert je dan vaak waar eventuele problemen naar voren kunnen komen. Daarna: meten en nog eens meten! Zodat die leuke groene IKEA-keuken zeker weten gaat passen.

Klustijd: zo plan je je project

Kijk klusfilmpjes!

Op het YouTubekanaal van Gamma zijn over talloze projecten klusvideo’s te vinden. Ze vertellen je welke materialen en gereedschappen je dient aan te schaffen, en een ervaren klusser laat stapje voor stapje zien hoe het moet. 

Klustijd: zo plan je je project

Als je materiaal bestelt, doe dat op tijd en in juiste hoeveelheden. Soms kan het enkele weken duren. Hetzelfde geldt voor het inschakelen van bedrijven. Reken er niet op dat elke klusman binnen een week voor je deur staat. Zeker de periode voor de bouwvak is bij veel bedrijven al volgeboekt.

Grote klussen eerst

Moet er gezaagd, gehakt, gesloopt of geboord worden? Stel het niet uit maar doe dit vóór je aan andere elementen in je ruimte gaat knutselen. Dus huppakee naar de Praxis, haal die sloophamer en sla die muur door! Eh, nadat je natuurlijk hebt gekeken of je deze klus zelf kunt aanpakken, of dat je beter een professional kunt vragen om dit te doen.
Extra tip: probeer waar mogelijk vloeren, trappen en schilderwerk pas te doen aan het eind van je klus. Wanneer alle ‘vieze’ klussen klaar zijn loop je een stuk minder risico op het beschadigen van je pas gerenoveerde trap.

Klustijd: zo plan je je project

Vergeet de afwerking niet

Een likje verf, een plintje, een bloemetje. Na al dat harde klussen jeuken je handen om je projectje helemaal perfect af te werken. Vergeet niet om die kosten en tijd ook in te calculeren. Want als je je woonkamer net opnieuw hebt geschilderd wil je de sfeer helemaal afmaken. Zo kan Rofra Home je helpen met inrichting, zij bieden namelijk projectinrichting aan. Wat is er nou leuker dan je huis helemaal naar jouw smaak in te richten?

Klustijd: zo plan je je project

Aanbevolen berichten