Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Nieuw bed: boxspring vs. lattenbodem

Nieuw bed: boxspring vs. lattenbodem

Time to get comfy! Is je matras versleten, krijg je een nieuw bed, krijgt je slaapkamer een make-over of heb je last van rugklachten? Allemaal goede redenen om te investeren in een nieuw matras. Dat is namelijk een investering in je nachtrust en dus ook je fysieke en mentale gezondheid. En wat is er nu luxueuzer dan in een heerlijk nieuw matras wegzinken?

Je slaapkamer mag jouw eigen oase van rust zijn. Je werkt hard, you deserve it. Maar, wat te kiezen? Een stijlvol ledikant met lattenbodem en matras van Beddenreus? Of een comfortabele boxspring van Beter Bed, opgebouwd uit een onderstel, matras en toplaag? Ook uit deze opties vloeit weer een heel scala aan keuzes voort. Geen paniek, wij helpen.

Nieuw bed: boxspring vs. lattenbodem

Fijn om naar te kijken én in te liggen

Het goede nieuws is dat boxsprings of lattenbodems niet voor elkaar onder doen als het aankomt op ligcomfort, zolang je het juiste matras kiest voor jou. Je kunt je keuze dus baseren op uiterlijk en onderhoud. Boxsprings zijn van stof of leer gemaakt en hebben een moderne uitstraling. Omdat het onderstel gesloten is, is het een heel hygiënische keuze: de binnenkant hoef je nooit schoon te maken. Lattenbodems zijn vaak iets goedkoper en bieden je oneindige mogelijkheden als het gaat om stijl, je kunt ze immers in elk mogelijk bedframe leggen.

Nieuw bed: boxspring vs. lattenbodem

Slaap jezelf gezond

Het kiezen van het juiste matras kan rugklachten voorkomen. Ben jij een buikslaper, dan is een hard matras beter om je nek te ondersteunen. Voor zijslapers is het belangrijk rekening te houden met lichaamsgewicht, zodat je precies genoeg in het matras zakt en je wervelkolom recht blijft. Rugslapers hebben baat bij een heel stabiel matras, met stevig schuim in de onderlaag.
Voordeel aan boxsprings is dat deze hoger staan dan ledikanten wat instappen makkelijker maakt. Daarnaast zorgt traagschuim in de toplaag voor drukvermindering. Het voordeel van lattenbodems is dan weer dat ze door hun open bouw goed ventileren, wat belangrijk is op het moment dat je veel transpireert in je slaap.

Nieuw bed: boxspring vs. lattenbodem

Perfectie

Iedereen heeft een ander ritme, andere behoeftes en een eigen slaaphouding. Kijk maar eens naar de collectie van Tempur Factory Outlet Heerlen; voor ieder type slaper wat wils. Wil je online alvast even scouten welk matras voor jou perfect is? Swiss Sense helpt je met een matraswijzer. Er wordt rekening gehouden met je slaaphouding, je lengte, gewicht en budget. De beste matrastest doe je echter natuurlijk door je erin neer te vlijen. Dat in combinatie met deskundig advies van een medewerker gaat van jouw slaapkamer een ware droom maken.

Nieuw bed: boxspring vs. lattenbodem

Aanbevolen berichten