De ultieme gids voor sierkussens

Als wij aan herfstig of koud weer denken, denken we aan wegkruipen op de bank onder een dekentje, weggezonken tussen de decoratieve kussens. Sierkussens zijn een fantastische tool om accenten mee aan te brengen, die je ruimte een nieuwe feel geven zonder dat het veel geld of moeite kost.

Maar hoe hou je het classy? De grens tussen gezellig druk en kakofonie is maar dun. Geen zorgen, wij helpen je met het samenstellen van een knusse collectie, die je niet op de wekker gaat!

Size matters
…als het om kussens gaat dan ten minste. Er zijn zoveel leuke prints te vinden dat het verleidelijk kan zijn je bed of bank vol te gooien met kussentjes. Dat ziet er snel chaotisch uit, dus wij zeggen: kies een paar kussens van formaat en vul her en der aan met een kleintje. Vraag je je af hoeveel kussens? Hoe groter je bank, hoe verder je hierin kunt gaan, maar houdt in gedachten dat een oneven aantal er vaak hipper en moderner uitziet dan een gebalanceerd ontwerp met aan elke zijde evenveel kussens.

Kleur en patroon
Dit vinden de meeste mensen het lastigst: het mixen en matchen van verschillende kussendesigns. Wees niet te voorzichtig! Je mag gerust verschillende ontwerpen met elkaar mengen. Sterker nog: als je het goed doet ziet het er uit alsof er een interieurontwerper langs is geweest. Om het overzichtelijk te houden, kies je één groot ontwerp, één middelgroot design, en één fijnzinnig patroontje. Ga maar eens op zoek bij IKEA!

Effe voelen
Niks lekkerders dan een fluffy kussen om te knuffelen wanneer je naar je favoriete show kijkt toch? Afwisseling in textuur is even belangrijk als afwisseling in kleur en design. Ga na wat past bij jouw stijl: een nepvachtje, een subtiele ribstof, of een glamorous paillettenkussen. Bij CASA hebben ze het allemaal! Om alle bovenstaande tips te combineren, kun je het beste gewoon gaan testen. Leg in de winkel meerdere kussens naar elkaar en laat je gevoel spreken. Succes woonliefhebber!

Aanbevolen berichten

tuin voorjaarsklaar maken
Goed voorbereid je tuin voorjaarsklaar maken, zo doe je dat!

Bereid je tuin optimaal voor op het voorjaar! Ontdek bij Woonboulevard Heerlen alles wat je nodig hebt: van bloempotten en watervoorziening tot scherp gereedschap en snoeitips. Creëer een speelse tuin met plantenbakken, check je tuinslang, slijp je gereedschap en snoei waar nodig. Maak je tuin klaar voor het groeiseizoen met het diverse aanbod van meer dan 50 winkels. Bezoek Woonboulevard Heerlen voor inspiratie en benodigdheden. Tot snel!