Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

De vitrinekast: organisatie en decoratie in één

Leuke potten en keukengerei opbergen, je boeken mooi in het zicht in je studeerkamer, een mooie servieskast in de eetkamer… denk out of the box want er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor de vitrinekast. Lees verder, we gaan je inspireren!

De maten, vormen, kleuren en prijzen van vitrinekasten variëren enorm. Robuust en landelijk, verfijnd of modern: bij Prontowonen vind je de mooiste vitrinekasten.

Meten is weten
Waar je de vitrinekast wil neerzetten is het belangrijkste vraagstuk. Dan kun je de ruimte gaan opmeten en beslissen hoe groot je nieuwe meubelstuk mag zijn. Alvast een tip: leg kranten neer op de grond om te kijken hoeveel ruimte de kast gaat innemen. Zo krijg je een goed beeld van de indeling van je kamer. Ga voor een kleur die lichter óf donkerder is dan je muur, zodat de kast er echt uitspringt.

Opruimen geblazen!
Spulletjes blijven achter glas beter stofvrij dan in een open kast, en je kunt alle items goed zien. Heb je kunstvoorwerpen of een andere collectie die alle aandacht verdient? Ga dan voor een volledig glazen vitrine mét verlichting. Willen je kinderen hun favoriete raceauto’s of poppen een speciaal plekje geven? Leuk, maar hou er rekening mee dat een vitrinekast het beste uit de verf komt als de inhoud opgeruimd is. Misschien geen volledig open kast in dat geval dus. Neem maar eens een kijkje bij Leenbakker, daar is voor ieder wat wils!

Droomkast
Daar staat ie dan: jouw droomkast. Je kunt nu gaan inrichten, maar wacht: we hebben eerst nog wat tips voor je. Ten eerste is het beter om niet té veel spullen in je vitrine te zetten. Dat is veel moeilijker opgeruimd te houden en oogt al snel rommelig. Kies daarnaast je mooiste spullen om voor het glas te zetten. Wat dacht je van je kristallen wijnglazen die in een net rijtje staan te glanzen. Très chic!

Aanbevolen berichten