Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Vrijstaand fornuis: pareltje in elke keukenstijl

vrijstaand fornuis

Jouw op en top moderne keuken kan tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder een vrijstaande oven met fornuis. Ja, zo een als je grootmoeder had, maar dan net even wat hipper. Hoewel het klopt dat zo’n los fornuis een bepaalde nostalgische sfeer oproept, zijn er tegenwoordig zoveel verschillende en stijlvolle modellen te vinden dat je er ook in een hypermoderne keuken een prachtig statement mee maakt.

De details hebben daar veel invloed op. In een landelijke keuken kies je voor dat oogstrelende Boretti fornuis, met die leuke handgrepen. Maar ben je een hobbyende chef-kok, dan zal een strakke, chromen oven-fornuiscombinatie ook zeker niet misstaan in jouw optimaal ingerichte keuken.

De plaatsing
Ja, inbouw heeft zijn praktische kanten, maar als je een spannendere designkeuze wilt maken kun je je oven en fornuis ook een glansrol laten spelen. Dat wil overigens niet zeggen dat een vrijstaand fornuis helemaal los moet staan in de keuken. Ook tussen de keukenkastjes weet zo’n fornuis de aandacht te trekken, en mag hier overigens best een beetje naast voren uitsteken! Keuken Kampioen kan je hier helemaal in adviseren. Omdat deze fornuizen in veel verschillende maten te verkrijgen zijn, zit er altijd wel iets passends tussen. En: vaak zijn ze voorzien van een opberglade. Altijd fijn om wat extra ruimte te hebben in je keuken! Alles bij elkaar opgeteld maakt het de prijs van zo’n multifunctioneel fornuis meer dan waard; je hoeft immers geen losse onderdelen zoals kookpitten, oven en kastjes aan te schaffen.

Mooi én functioneel!
Vrijstaande fornuizen/ovens zijn verkrijgbaar met een breed scala aan functies. Stoomoven, combi-oven, zelfreinigend of gewoon een conventionele oven? Alles kan! Hetzelfde geldt voor het fornuisgedeelte. Klassiek koken op gas, of toch liever elektrisch of inductie? Vrijstaande fornuizen kunnen zelfs met twee ovens worden uitgerust. De afmetingen, het aantal pitten, de keuze is eindeloos. You’re the boss! Daarnaast kies je natuurlijk een materiaal en kleur die aansluit bij jouw stijl. Wees daarbij overigens niet te voorzichtig, het is juist leuk als je fornuis een andere look heeft dan je kastjes. KeukenConcurrent heeft een aantal prachtmerken in huis waar jouw nieuwe liefde zeker tussen staat.

Aanbevolen berichten