Liefde voor laminaat

Een nieuwe vloer kies je niet zomaar. Tegel, vloerbedekking, vinyl, allemaal mooi, maar laminaat… dat heeft toch wel een speciaal plekje in ons hart. Waarom? Het geeft een warme sfeer, is gemakkelijk te leggen, valt in heel veel stijlen te krijgen waardoor het in elke inrichting past, en is goed schoon te houden.

Als je op zoek gaat naar laminaat heb je zoveel keuze. Er is heel wat verschil in kleur, look, prijs en kwaliteit. Geen zorgen, wij loodsen je erdoorheen!

Voorbereiding

Welk kleurtje past het beste bij jouw meubels en wanden? Een donkere of rode tint straalt luxe uit, en past vaak goed bij een landelijke inrichting. In een kleine kamer kun je het beste voor een lichtere tint gaan, om het ruimtelijker te laten ogen. En dan de kwaliteit: laminaat is te krijgen tussen de 6 en 12 millimeter dik. Hoe dikker je laminaat, hoe beter het geluid dempt. Fijn als er vaak kinder- of huisdiervoetjes overheen trippelen. Daar helpt een ondervloer trouwens ook bij. Voor een ruim assortiment kun je een kijkje nemen bij Woonmekka.

En leggen maar!

Je kunt de vloer deskundig laten leggen door Kwantum, maar dit klusje kun jij ook zelf klaren. Kies de richting van het laminaat: leg je het in de lange weg dan oogt je kamer groter. Heb je een hele smalle kamer, dan kun je het beter in de breedte leggen. Oh en vergeet niet een werkbank en een decoupeerzaag aan te schaffen (of te huren), ander kom je niet zo ver.

En dan?

Nu je mooie vloer ligt moet je hem wel netjes afwerken met plintjes. Plakplinten maken dit wel erg gemakkelijk. Je houdt je vloer mooi en schoon door een vloerreiniger en dweil geschikt voor laminaat aan te schaffen. Allesreiniger maakt je vloer dof, dus als je hardnekkige vlekken hebt, gebruik dan wat terpentine of aceton op een vochtige doek. En dan kun je gaan genieten van je nieuwe vloer!

Aanbevolen berichten

Kerst
Maak je huis klaar voor kerst

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je interieur in de kerstsfeer te brengen. En zeg je ‘kerstaccessoires’, dan zeg je Woonboulevard Heerlen. Want als je op zoek bent naar inspiratie voor een gezellige en sfeervolle kerstinrichting, ben je bij ons aan het juiste adres. In dit blogartikel delen we tips en ideeën voor het creëren van de perfecte kerstsfeer in je huis.

Doucheruimte
Stijlvol douchen: tips voor het stylen van je doucheruimte

De douche is niet alleen een plek om je op te frissen, maar ook een kans om een stijlvolle en ontspannende omgeving te creëren in je badkamer. Of je nu een voorliefde hebt voor modern minimalisme, een natuurlijke uitstraling, of een vintage charme, er zijn talloze manieren om je doucheruimte om te toveren tot een plek waar je graag tijd doorbrengt. Lees verder voor inspirerende ideeën en praktische tips om je doucheruimte te stylen en te transformeren tot jouw eigen persoonlijke wellness-oase.