Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Liefde voor laminaat

Een nieuwe vloer kies je niet zomaar. Tegel, vloerbedekking, vinyl, allemaal mooi, maar laminaat… dat heeft toch wel een speciaal plekje in ons hart. Waarom? Het geeft een warme sfeer, is gemakkelijk te leggen, valt in heel veel stijlen te krijgen waardoor het in elke inrichting past, en is goed schoon te houden.

Als je op zoek gaat naar laminaat heb je zoveel keuze. Er is heel wat verschil in kleur, look, prijs en kwaliteit. Geen zorgen, wij loodsen je erdoorheen!

Voorbereiding

Welk kleurtje past het beste bij jouw meubels en wanden? Een donkere of rode tint straalt luxe uit, en past vaak goed bij een landelijke inrichting. In een kleine kamer kun je het beste voor een lichtere tint gaan, om het ruimtelijker te laten ogen. En dan de kwaliteit: laminaat is te krijgen tussen de 6 en 12 millimeter dik. Hoe dikker je laminaat, hoe beter het geluid dempt. Fijn als er vaak kinder- of huisdiervoetjes overheen trippelen. Daar helpt een ondervloer trouwens ook bij. Voor een ruim assortiment kun je een kijkje nemen bij Woonmekka.

En leggen maar!

Je kunt de vloer deskundig laten leggen door Kwantum, maar dit klusje kun jij ook zelf klaren. Kies de richting van het laminaat: leg je het in de lange weg dan oogt je kamer groter. Heb je een hele smalle kamer, dan kun je het beter in de breedte leggen. Oh en vergeet niet een werkbank en een decoupeerzaag aan te schaffen (of te huren), ander kom je niet zo ver.

En dan?

Nu je mooie vloer ligt moet je hem wel netjes afwerken met plintjes. Plakplinten maken dit wel erg gemakkelijk. Je houdt je vloer mooi en schoon door een vloerreiniger en dweil geschikt voor laminaat aan te schaffen. Allesreiniger maakt je vloer dof, dus als je hardnekkige vlekken hebt, gebruik dan wat terpentine of aceton op een vochtige doek. En dan kun je gaan genieten van je nieuwe vloer!

Aanbevolen berichten

kinderspeelhoek
Bouw een te gekke kinderspeelhoek!

Een artikel vol inspiratie voor ouders! Leer hoe je een fantasierijke speelhoek, een gezellige leeshoek en een avontuurlijke buitenspeelruimte voor je kind kunt creëren. Ontdek slimme tips voor kleine ruimtes en laat je inspireren!