Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Decoratie: tussen knus en kitch

decoratie tussen knus en kitch

Als de vloer ligt, de verf op de muren zit en de meubels op hun plek staan, begint een van de leukste stappen in de inrichting van je huis: decoreren! Met andere woorden: alle accessoires neerzetten of ophangen die je maar leuk vindt. In een handomdraai geef je je woning een compleet eigen look en maak je het knus. Hoe hou je het stijlvol?

De Woonboulevard staat vol met decoratieve items in alle vormen, kleuren en formaten. Bovendien betaal je een stuk minder voor gezellige frutsels dan voor een nieuwe bank, kast of stoelenset. Je zou niet de eerste zijn, die met een auto vol spullen terugkeert, om vervolgens te puzzelen hoe je in vredesnaam al die geinige beeldjes, kandelaars en lijstjes in je stellingkast gepropt krijgt. Ho! Hoe verleidelijk het ook is om genadeloos in te slaan; als je eerst een plan maakt, dan passen je opgeduikelde schatten beter bij elkaar, bij je woning en bij jou. Welke kleuren hebben je kamers? Is je woning romantisch landelijk of juist strak modern? Maak van tevoren foto’s van je woonruimte en neem die mee als je op koopjesjacht gaat. Ook handig om die foto’s bij de hand te hebben als je de experts om advies vraagt!

Decoratie 101

Een knusse kamer vol mooie accessoires is geweldig, een bijeengeraapt allegaartje van hebbedingen is wat minder. Ga daarom eerst na wat je het hardst nodig hebt. Waarom zou je een perfecte vaas uitzoeken als je niet van bloemen houdt? Spiegels, klokken, lampen en warme plaids zien er niet alleen knus en stijlvol uit, maar zijn ook praktisch. Zie je iets wat je prachtig vindt? Ga dan op zoek naar accessoires in dezelfde kleur of materialen. Zo komt jouw favoriete stijl of ontwerp steeds op een andere manier in je interieur terug en zorg je voor eenheid.

Past het?

Verschillende kamers vragen om verschillende decoratie. Een grote, zaalachtige ruimte vraagt gewoon om een enorm pronkstuk, zoals een allergie- en onderhoudsvriendelijke kunstplant van Goossens of een wanddecoratie van Budget Home Store. Ben je klein behuisd? Er is altijd wel een plekje te vinden voor een partylight of een decoratieschaal van Budget Home Store. Vergeet ten slotte ook niet te inventariseren wat je al hebt. Door mooi uitgegeven boeken, een grappig vakantiesouvenir of bijzondere sieraden vol in het zicht neer te leggen, geef je een unieke en persoonlijke touch aan je interieur.

Aanbevolen berichten

Buitenkeuken ideeen
Ontdek de perfecte buitenkeuken: Ideeën voor een culinaire zomeravond!

Een zomerse barbecue organiseren begint met de juiste apparatuur, zoals een geschikte barbecue die past bij je behoeften en voorkeuren. Overweeg ook aanvullende opties zoals een buitenkeuken voor extra culinaire verrassingen. Meubels spelen een grote rol in het comfort van je gasten, dus zorg voor voldoende zitplaatsen en gebruik kussens om de sfeer te verhogen. Tafelaankleding, waaronder tafelkleden, servetten en decoraties zoals kaarsen, dragen bij aan de algehele uitstraling van de barbecue. Lees meer!