Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Regen in de tuin? Regen in de ton!

Wat is onmisbaar voor een frisgroen gazon, zorgt ervoor dat je tuinplanten groeien en kost niets? Regen! Nu hebben regenbuien de irritante gewoonte om niet te vallen op het moment dat ze het hardst nodig zijn. De oplossing: een regenton. Schaf eenmalig een goede regenton aan, en je tuin is in één keer een stuk minder afhankelijk van leidingwater of van de weergoden.

Weinig tuinitems zijn op zo veel manieren te gebruiken als een regenton. Natuurlijk kun je het opgevangen hemelwater gebruiken om je tuinplanten en je grasveld te besproeien tijdens droge dagen. Het regenwater komt echter ook goed van pas als je het terras wil schrobben, je tuinmeubelen een poetsbeurt wil geven of zelfs wanneer je kamerplanten water nodig hebben. Op termijn scheelt dit je, eh, tonnen aan kraanwater. Niet alleen handig voor je budget, maar ook om je tuin te verduurzamen.

Welke ton wordt het?

Regentonnen heb je in soorten en maten. Of je nu een klein modelletje zoekt voor op je balkon, of een fraaie twee-in-één die ook dienstdoet als plantenbak, je vindt ze op de Woonboulevard. Praxis heeft bijvoorbeeld een ruim assortiment, van eenvoudige kunststof tonnen tot rechthoekige muurmodellen en opvouwbare exemplaren, die je gemakkelijk kunt opbergen. Uiteraard zijn ze bestendig tegen weer en wind en kunnen ze het hele jaar buiten blijven staan. Past een opvallender model mooi in jouw tuin? De Elho Pure Raindrop van Boerenbond is een ware blikvanger.

Op zijn plek

Om de grootste hoeveelheid regen van de hemel naar je ton te sluizen, maak je gebruik van je regenpijp en een vulautomaat: het verbindingsstuk dat er ook voor zorgt dat je ton niet overstroomt als hij vol is. Het installeren van een regenton met vulautomaat is een projectje dat je op een vrije middag gemakkelijk zelf kunt aanpakken. Je plaatst je ton naast de regenpijp, eventueel op een verhoging, zodat je meer plek hebt voor een gieter of een emmer onder het kraantje. Vervolgens zaag of boor je een stuk uit de regenpijp, ter hoogte van de bovenkant van de ton. Hier monteer je de vulautomaat met behulp van het verloopstuk. Deksel erop tegen de muggen, en jouw eigen regenton is ready to go.

Aanbevolen berichten

kinderspeelhoek
Bouw een te gekke kinderspeelhoek!

Een artikel vol inspiratie voor ouders! Leer hoe je een fantasierijke speelhoek, een gezellige leeshoek en een avontuurlijke buitenspeelruimte voor je kind kunt creëren. Ontdek slimme tips voor kleine ruimtes en laat je inspireren!