Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Dit zijn de do’s en don’ts bij het kiezen van kleur

kleur kiezen interieur

Niets zo moeilijk als net die juiste kleur kiezen voor die wand in de woonkamer of slaapkamer. En daar sta je dan weer, met je handen vol staaltjes in de verfwinkel. Of met je handen in het haar natuurlijk. Nou, dat is voorbij met deze tips.

Tip 1
Zorg dat je de kleur in de ruimte zelf bepaalt, dus niet pas als je voor de stalenwand staat in de bouwmarkt. De lichtinval in jouw huis is uniek. En daar wil je natuurlijk optimaal gebruik van maken.

Tip 2
Bedenk wat je met de muur wilt. Moet deze eruit springen of mag de wand mooi opgaan in het geheel? Voor een knaller kies je een contrasterende kleur, voor een rustig effect een tint die dicht bij de andere kleuren ligt.

Tip 3
Donker of licht? Knus of ruimtelijk? Het is goed om je dit van tevoren af te vragen. Een kleine kamer oogt ruimtelijker als je voor lichte kleuren gaat. Maar soms ben je op zoek naar sfeer. En dat knusse is met een donkere tint mooi te bereiken.

Tip 4
Kijk ook eens in je klerenkast. Heb je een lievelingskleur? Ben je een kleurrijk type of kies je telkens weer voor lekker naturel? Volg je persoonlijke smaak, dan zul je je in je woonruimte ook echt thuis voelen.

kleur kiezen interieur

Tip 5
Laat je inspireren door trends. Nu hoef je ze natuurlijk niet klakkeloos op te volgen maar spreekt een bepaalde kleurtrend je aan, ga er dan voor. Je haalt je interieur meteen weer helemaal naar nu.

Aanbevolen berichten