Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Nieuw met oud. Zo gaan deze werelden goed samen.

Het kastje van oma, de tafel van je oom. Sommige meubels zijn te mooi om weg te doen of hebben simpelweg een goed verhaal. Hoe kun je deze oude items naadloos in je nieuwe interieur verweven? Zo dus.

Tip 1

Probeer verbinding te leggen tussen het oude meubel en de rest van je interieur. Is het stuk van een bepaald soort hout? Dan is het goed om hetzelfde materiaal ergens anders te laten terugkomen. Een is geen in dit geval. Het gaat dan ook om de kracht van herhaling, als hetzelfde hout ergens anders terugkomt dan gaat het verhaal kloppen.

Tip 2

Hetzelfde trucje kun je toepassen met kleur. Dat verweerde vintage vitrinekastje van staal in een beige tint? Ga voor diezelfde kleur in een accessoire, meubel of complete wand. Zo voelt je unieke meubelstuk met nostalgische waarde zich helemaal thuis in jouw huis.

Tip 3

Zorg ervoor dat een bepaalde stijl de overhand houdt in je interieur. Dus heb je een hartstikke moderne inrichting, voeg daar dan slechts enkele vintage stukken aan toe. Zo blijft de stijl modern minimalistisch met een paar bijzondere eyecatchers. Wanneer je voor 50% oud en 50% nieuw zou gaan, willen de twee stijlen nog weleens met elkaar gaan concurreren. Het oog snapt het dan niet meer. En die ratjetoe aan stijlen en bouwjaren van meubels wil je zien te voorkomen. Voor een interieur dat klopt.

Aanbevolen berichten

kinderspeelhoek
Bouw een te gekke kinderspeelhoek!

Een artikel vol inspiratie voor ouders! Leer hoe je een fantasierijke speelhoek, een gezellige leeshoek en een avontuurlijke buitenspeelruimte voor je kind kunt creëren. Ontdek slimme tips voor kleine ruimtes en laat je inspireren!