Nieuw met oud. Zo gaan deze werelden goed samen.

Het kastje van oma, de tafel van je oom. Sommige meubels zijn te mooi om weg te doen of hebben simpelweg een goed verhaal. Hoe kun je deze oude items naadloos in je nieuwe interieur verweven? Zo dus.

Tip 1

Probeer verbinding te leggen tussen het oude meubel en de rest van je interieur. Is het stuk van een bepaald soort hout? Dan is het goed om hetzelfde materiaal ergens anders te laten terugkomen. Een is geen in dit geval. Het gaat dan ook om de kracht van herhaling, als hetzelfde hout ergens anders terugkomt dan gaat het verhaal kloppen.

Tip 2

Hetzelfde trucje kun je toepassen met kleur. Dat verweerde vintage vitrinekastje van staal in een beige tint? Ga voor diezelfde kleur in een accessoire, meubel of complete wand. Zo voelt je unieke meubelstuk met nostalgische waarde zich helemaal thuis in jouw huis.

Tip 3

Zorg ervoor dat een bepaalde stijl de overhand houdt in je interieur. Dus heb je een hartstikke moderne inrichting, voeg daar dan slechts enkele vintage stukken aan toe. Zo blijft de stijl modern minimalistisch met een paar bijzondere eyecatchers. Wanneer je voor 50% oud en 50% nieuw zou gaan, willen de twee stijlen nog weleens met elkaar gaan concurreren. Het oog snapt het dan niet meer. En die ratjetoe aan stijlen en bouwjaren van meubels wil je zien te voorkomen. Voor een interieur dat klopt.

Aanbevolen berichten

Kerst
Maak je huis klaar voor kerst

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je interieur in de kerstsfeer te brengen. En zeg je ‘kerstaccessoires’, dan zeg je Woonboulevard Heerlen. Want als je op zoek bent naar inspiratie voor een gezellige en sfeervolle kerstinrichting, ben je bij ons aan het juiste adres. In dit blogartikel delen we tips en ideeën voor het creëren van de perfecte kerstsfeer in je huis.

Doucheruimte
Stijlvol douchen: tips voor het stylen van je doucheruimte

De douche is niet alleen een plek om je op te frissen, maar ook een kans om een stijlvolle en ontspannende omgeving te creëren in je badkamer. Of je nu een voorliefde hebt voor modern minimalisme, een natuurlijke uitstraling, of een vintage charme, er zijn talloze manieren om je doucheruimte om te toveren tot een plek waar je graag tijd doorbrengt. Lees verder voor inspirerende ideeën en praktische tips om je doucheruimte te stylen en te transformeren tot jouw eigen persoonlijke wellness-oase.