Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Een pet-proof paleis in 5 stappen

Pet-proof huis

Je huis richt je zo comfortabel mogelijk in voor jezelf. Maar ook je viervoeter, gevleugelde vriend of ander mogelijk huisdier wil zich er thuisvoelen. Dat kan gepaard gaan met flink wat haren, stof en (zeker in het begin) wat ongelukjes her en der. Maak je interieur daarom pet-proof met deze handige tips!

Duurzame vloerkeuze

Honden, katten, konijnen… Ze hebben een heerlijk zachte vacht, maar tijdens al dat geknuffel en gespeel verliezen ze ook een hoop haren. En waar vind je die terug? Juist, in je vloerbedekking of tapijt. En dan hebben we ‘t nog niet over de kwijl, modderpootjes en andere ongelukjes. Overweeg daarom een harde vloer, zoals laminaat, vinyl, tegels of hout. Deze materialen zijn makkelijk schoon te maken én houden.

Vloerkeuze huisdier

Verstoppertje spelen

Een huisdier heeft lang niet alleen speeltjes nodig. Voer, verzorgingsproducten en zelfs kleding gaan ook ruimte in beslag nemen. Houd de boel georganiseerd en berg al je dierenbenodigdheden op in opbergdozen. Het liefst afsluitbaar, want we weten allemaal dat huisdieren hartstikke nieuwsgierig zijn…En dan begin je weer van voor af aan met opruimen.

Jouw meubel = mijn meubel

Net als je vloer hebben ook je meubels het te verduren zodra een huisdier zijn of haar intrede doet. Die fijne bank van jou ligt namelijk net zo lekker als de mand en het gordijn is veel leuker dan de krabpaal die je net in de hoek hebt gezet. Het is niet helemaal te voorkomen dat je huisdier ook wil chillen op je meubels. Leren meubels zijn makkelijk schoon te maken, maar zijn wel vatbaar voor krassen van scherpe nagels. Dek je meubels daarom af met een doek of wasbare hoes.

Eigen plek

Een andere manier om te voorkomen dat je je huisdier overal in huis tegenkomt, is het inrichten van één centrale plek voor jouw kleine vriend(in). Speelgoed, voerbak, bench, kattenbak of verblijf… Kijk eens of je nog ruimte hebt in de garage of bijkeuken! Een eigen plek voor je beesie geeft het dier ook een gevoel van rust.

Stel je decoratie en kabels veilig

Huisdieren houd je niet makkelijk voor de gek. Intelligent zijn ze en zo weten ze altijd wel een manier te vinden om in de buurt van jouw mooie decoratie te komen. Ook als dat ten koste moet gaan van andere spullen. Plaats daarom waardevolle decoratie hoog op kasten, planken of aan de muur. Bovendien zetten huisdieren hun tanden graag in rondslingerende kabels. Stop ze dus goed weg achter een kast of onder een tapijt.

Echt álles voor in en om het huis

Niet één, niet twee, maar drie pleinen vol wooninspiratie. Dat vind je alleen bij Woonboulevard Heerlen! Met meer dan 50 verschillende winkels vind je hier altijd wat je zoekt. Benieuwd naar het veelzijdige aanbod? Neem een kijkje in ons winkeloverzicht. Tot gauw!

Aanbevolen berichten