Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

En nu doe je het echt! De beste tips voor het mooiste moodboard.

moodboard maken

Je moodboard is de basis voor je interieurplan. Het laat zien welke stijl en sfeer je voor ogen hebt bij het inrichten, welke kleuren en vormen je gaat toepassen.

Maar dat wil niet zeggen dat er alleen maar woonafbeeldingen opstaan. De kleurschakering in een bloem of de nieuwste mode kunnen ook inspiratiebron zijn. Alles kan en alles mag, als jij het maar mooi vindt. Dus ga er nu maar eens echt voor zitten met de volgende tips.

Tip 1

Bedenk vooraf op welke manier je je moodboard wilt vormgeven. Ga je voor Pinterest of geef je het liever zelf vorm met Photoshop of een van de handige digitale tools die op internet te vinden zijn? Of ben je meer een liefhebber van schaar en lijm en ga je aan de slag op mooi papier?

Tip 2

Gebruik het moodboard om je favoriete stijl te ontdekken. Verzamel alle afbeeldingen die je mooi vindt maar ga vervolgens wel goed en kritisch selecteren. Haal weg wat niet past en kom zo tot de kern: jouw persoonlijke woonstijl.

Tip 3

Laat je favoriete kleuren, materialen en vormen terugkomen. Probeer ook hier een lijn in te ontdekken en haal weg wat te veel is.

Tip 4

Wissel grote en kleine afbeeldingen af, overzichtsfoto’s en detailopnames. Verzamel ook stalen van de mooiste materialen. Zo krijgt het moodboard diepte en kun je goed benadrukken wat je echt aanspreekt. Waar je ook voor gaat, leef je uit en maak er iets persoonlijks van.

Aanbevolen berichten