Vloerkleden? Yep, helemaal hip in 2021!

Een vloerkleed in je kamer, is dat niet hetzelfde als dat muffe Perzische tapijt van je oma? Nee hoor, tegenwoordig maken ze ontzettend mooie vloerkleden met moderne kleuren en prints. Met de juiste keuze maken ze van jouw woonkamer een interieur dat zo uit een catalogus lijkt te komen.

Overigens is het verschil tussen een tapijt en een vloerkleed, dat een tapijt doorgaans vast ligt en een hele kamer in beslag neemt, terwijl een vloerkleed kleiner is en los ligt.

De gezelligste eethoek
Een vloerkleed onder je eetkamertafel is echt helemaal van deze tijd. Het maakt van je eetkamerset een gezellig eilandje, dat apart staat van de rest van je woonkamer. Voor de juiste maat moet je er wel op letten dat alle poten van de stoelen op het kleed passen, ook als ze niet zijn aangeschoven. Bij Tapijtcentrum vind je zeker een perfect vloerkleed op maat.  

Vloerkleed voor…
…of onder de bank? Je zithoek is natuurlijk de plek bij uitstek voor een vloerkleed, zodat je ’s avonds lekker met je sokken op het zachte stof zit. Maar hoe plaats je die nu het beste? Als je het kleed minimaal twintig centimeter onder de bank schuift (en onder alle ander meubels die in de buurt staan) creëer je een gezellig ziteiland in je woonkamer. De kleurkeuze van je tapijt heeft een grote invloed op je interieur. Als je een heel naturel gekleurde inrichting hebt, kun je makkelijk kiezen voor vloerkleed met een printje. Maar is je kamer al heel druk kies dan voor één kleur. Carpetright zorgt voor sfeer in je huis!

Onderhoud
Hier had je wellicht nog niet aan gedacht, maar het is erg belangrijk om te weten van welk materiaal je vloerkleed is gemaakt. Een loper in de gang moet bijvoorbeeld makkelijk schoon te maken zijn (voor als je partner weer eens met vieze schoenen naar binnenkomt.) Heb je huisdieren, kies dan een kortpolige variant, die zijn gemakkelijker te stofzuigen. Bij de vloerkleden van IKEA kun je precies zien van welk materiaal ze zijn gemaakt en hoe je ze het beste kunt onderhouden. Ideaal!

Aanbevolen berichten

Kerst
Maak je huis klaar voor kerst

De feestdagen staan voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je interieur in de kerstsfeer te brengen. En zeg je ‘kerstaccessoires’, dan zeg je Woonboulevard Heerlen. Want als je op zoek bent naar inspiratie voor een gezellige en sfeervolle kerstinrichting, ben je bij ons aan het juiste adres. In dit blogartikel delen we tips en ideeën voor het creëren van de perfecte kerstsfeer in je huis.

Doucheruimte
Stijlvol douchen: tips voor het stylen van je doucheruimte

De douche is niet alleen een plek om je op te frissen, maar ook een kans om een stijlvolle en ontspannende omgeving te creëren in je badkamer. Of je nu een voorliefde hebt voor modern minimalisme, een natuurlijke uitstraling, of een vintage charme, er zijn talloze manieren om je doucheruimte om te toveren tot een plek waar je graag tijd doorbrengt. Lees verder voor inspirerende ideeën en praktische tips om je doucheruimte te stylen en te transformeren tot jouw eigen persoonlijke wellness-oase.