Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Gebruik die lentekriebels en leer organiseren als een pro

rekje met opgeruimd ondergoed

De lente: een heerlijk moment om de ramen open te gooien en een frisse wind door je huis te laten waaien. De meesten van ons kunnen de verleiding niet weerstaan om de een of andere vorm van lenteschoonmaak te houden. En daar geniet je des te langer van als je het ook opgeruimd houdt. Wij geven je wat organiseertips, zodat jij straks Marie Kondo het nakijken geeft.

Oké, misschien trappen we hier een open deur in, maar alles in je huis zou een plekje moeten hebben. Ja, zelfs in je rommellade. Dat weet jij ook wel, maar nu is het de tijd om actie te ondernemen. Met de juiste materialen wordt het een eitje.

De kledingkast
Altijd een goede plek om te beginnen met organiseren: je kledingkast. En als je denkt aan het perfecte opbergsysteem op maat, dan denk je natuurlijk aan IKEA. Hun PAX-kastsysteem kun je helemaal naar eigen wens samenstellen. Of je nu planken, hangruimte of lades wilt. Nog niet toe aan een compleet nieuwe kast? Met hun bakkensets kun je van jouw ondergoed- en sokkenlade een visueel kunstwerk maken. Dan begint je dag een stuk fijner dan wanneer je moet zoeken naar twee matchendesokken.

De badkamerkast
Hoeveel potjes, flessen en doosjes staan in je badkamermeubel? Als je heel diep moet zuchten bij de gedachte ze te moeten tellen, dan zijn het er waarschijnlijk te veel. Kieper oude make-up en half opgedroogde nagellak weg, geef producten die je toch niet gebruikt aan iemand anders die er blij mee is, en geniet van de ruimte die je overhoudt. Maak handige categorieën voor je spullen, bijvoorbeeld per gezinslid, en verdeel ze dan eventueel nog verder onder in haarproducten, make-up, enzovoort. Vervolgens hoef je alleen nog even langs de Gamma, want ook daar vind je een ruim assortiment aan opbergbakjes, mandjes en dozen.

De notoire rommelplekjes
Die ene keukenlade, de plank onder je salontafel, je gangkastje … We maken ons allemaal weleens schuldig aan het ergens ‘dumpen’ van spullen waarvan we niet goed weten wat we ermee moeten. Wij oordelen niet hoor, maar het moet gezegd worden: je vindt spullen stukken sneller terug als je niet door een hoop rommel hoeft te graven. Even streng zijn dus: ga je die rare sleutelhanger ooit nog gebruiken? Zo niet, weg ermee! Een goede vuistregel is om je af te vragen of je iets het laatste halfjaar nog hebt gebruikt – of het komende jaar nog gaat gebruiken.
Een andere typische rommelplek is je bureau of werkruimte. Gelukkig vind je bij Jysk niet alleen heel erg praktische, maar ook nog superleuke trolleys en opbergkastjes waarmee je orde in de chaos kunt scheppen. Schiet niet in de stress; kies gewoon een plekje om mee te beginnen en je zult zien: organiseren is leuk en verslavend. Voor je het weet ben je een pro.

Aanbevolen berichten

Buitenkeuken ideeen
Ontdek de perfecte buitenkeuken: Ideeën voor een culinaire zomeravond!

Een zomerse barbecue organiseren begint met de juiste apparatuur, zoals een geschikte barbecue die past bij je behoeften en voorkeuren. Overweeg ook aanvullende opties zoals een buitenkeuken voor extra culinaire verrassingen. Meubels spelen een grote rol in het comfort van je gasten, dus zorg voor voldoende zitplaatsen en gebruik kussens om de sfeer te verhogen. Tafelaankleding, waaronder tafelkleden, servetten en decoraties zoals kaarsen, dragen bij aan de algehele uitstraling van de barbecue. Lees meer!