Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Werelds wonen

Nu we de aardbol nog even niet zomaar kunnen bereizen, halen we de wereld gewoon in huis. Invloeden van Japan tot Zweden, van Mexico tot Afrika, ze zijn leuker dan ooit. Want als we er niet naar toe kunnen, halen we de mooiste landen toch gewoon in huis? De wereld ligt aan onze voeten. En dus gaan we op wereldreis in ons eigen huis. Heb je nog souvenirs van verre reizen? Aandenkens aan dat mooie strand of die hippe stad? Etaleer je mooiste herinneringen in een leuke vitrinekast of hang ze aan de wand. Mix en match met meubels en accessoires van oost tot west. Voor waanzinnig werelds wonen.

 

Werelds wonen
Contrasten en patronen

Zelf aan de slag

Stap 1

Alle tinten van de aarde doen het goed in dit wereldse interieur. Het bruin van chocolade, de warme schakeringen van leem of kalk, ze zorgen voor een rustgevende basis waar iedereen blij van wordt. Daar mag gerust wat pit aan toegevoegd worden. Laat je inspireren door de felle kleurtjes uit Mexico of de diepe tinten uit Afrika. Of ga voor het zachte pastel dat zo goed past bij een Scandinavische stijl. Mix er mooi op los.

Stap 2

Contrasten versterken elkaar. Het is dan ook leuk om in dit wereldse interieur te spelen met materialen. Onbewerkt hout doet het goed bij de gladgeschuurde variant. Chique messing en glimmend satijn kan goed bij ruw beton of stevig canvas. Ook tegelwerk van over de hele wereld is een mooie aanvulling, denk aan glanzende zelliges uit Marokko of de zanderige uitstraling van Portugees keramiek. Zoek de tegenstellingen op. En laat je verrassen door de spannende resultaten.

Stap 3

Natuurlijk mag de zachtheid van mooie stoffen niet ontbreken. De losse structuur van een linnen weving versus de zachtheid van fluweel. De matte uitstraling van katoen naast de glans van satijn. Er is veel moois te vinden. De keuze van de juiste stoffering kan een interieur helemaal afmaken, ook een wereldse inrichting. Op de vloer een mooi Perzisch tapijt? Een goede keuze voor dat wereldse sfeertje. Of reis je af naar de kastelen in de Loire-streek voor rijk gedrapeerde gordijnen? Alles kan, het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Vormentaal
Cuba

Stap 4

Qua vormen kunnen we natuurlijk ook alle kanten op. De zachte rondingen van een ovale tafel die in een Scandinavisch woonhuis goed tot zijn recht komt combineren we leuk met de cleane vorm van een kamerscherm dat juist weer geïnspireerd is door Japan. Van het ambacht van een handgevormd krukje van hout tot de verfijnde belijning in een gewoven mand, de wereld ligt aan onze voeten.

 

Stap 5

Met accessoires haal je meteen dat wereldse gevoel in huis. Aardewerk van over de hele wereld voor de mooiste potten en vazen, opbergmanden met de meest kleurrijke weefpatronen, handgeknoopte kleden voor aan de muur, een plaid rijkelijk versierd met een inca motief. Maar we kunnen het natuurlijk ook net zo goed lekker dicht bij huis zoeken, want je souvenir uit Volendam of Delfts blauw aardewerk past ook prima in het plaatje. Voeg hier wat exotische planten aan toe en je wereldse interieur is weer helemaal up-to-date.

Stap 6

De mooiste patronen van over de hele wereld sieren deze wondere wereldse wereld. Etnische prints uit Zuid-Amerika, batik motieven en de waterige kleuren van tie dye uit alle windrichtingen, ze geven je interieur meteen wat extra pit. Of voeg juist een stof met een streeppatroon toe of een andere grafische print die je aanspreekt. Voor werelds wonen op niveau.

Prints

Aanbevolen berichten