Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Gerust slapen op een duurzaam matras

Een goed matras is essentieel om je overdag energiek te voelen. Het ondersteunt je lichaam iedere nacht acht uur lang, waardoor je de volgende ochtend niet alleen fris wakker wordt, maar ook zonder pijn in je rug en schouders. Een gloednieuw matras vergt echter grondstoffen en energie. Geen nood, je hoeft echt niet iedere ochtend in de kuil van je oude matras te ontwaken om duurzaam bezig te zijn.

 Voordat je ook maar een cent aan een nieuw matras hebt uitgegeven, kun je al een duurzame stap zetten door je oude matras in te leveren bij Beter Bed. Zo ben jij gemakkelijk van je oude rotzooi af, en kunnen zij het overdragen aan een recyclebedrijf, dat het een nieuw leven geeft als geluidsdempingmateriaal, vaatdoeken, yogamatten en nog veel meer nuttige nieuwe spullen.

Stof tot nadenken

Dat plastic niet vergaat, weet je natuurlijk allang. Gelukkig zijn lang niet alle matrassen van polyester. Zoek je een milieuvriendelijk matras, laat traagschuim dan links liggen en kies in plaats daarvan voor natuurlatex. Deze matrassen vind je bij Beter Bed, Swiss Sense en Ikea. Natuurlatex wordt gemaakt van sap uit rubberbomen en is volledig afbreekbaar. Dit duurzame materiaal heeft als bijkomend voordeel dat het soepel en verend is, en dus niet alleen lang meegaat, maar ook een goede ondersteuning biedt. Het is bovendien een hygiënisch materiaal, omdat het antibacterieel en schimmelwerend is. Wil je het helemaal goed doen? Kies dan voor een modulair matras. Zo’n matras kun je in delen vervangen, zodat je niet meteen het hele matras de deur uit hoeft te doen als er een kleine, maar hardnekkige vlek op zit.

Een matras dat nog jaren meegaat

Hoe langer je met je spullen doet, hoe duurzamer. Gelukkig kun je zelf zorgen voor een langere levensduur van je matras. Wel zo fijn, als je gelukkig bent met je nieuwe aankoop! Een topmatras is een goede investering om je matras te beschermen tegen druk en vocht. Beddenreus verkoopt topmatrassen voor zowel eenpersoons- als tweepersoonsbedden. Als je regelmatig je matras omkeert, dan voorkom je dat je steeds op dezelfde plek druk uitoefent en verklein je de kans op kuilen. Je houdt je matras hygiënisch door voor ventilatie op de slaapkamer te zorgen en vocht te laten verdampen. Met andere woorden: gun jezelf eerst een lekker ontbijtje of een frisse douche, voordat je je bed opmaakt.

Aanbevolen berichten