Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Goed voorbereid je tuin voorjaarsklaar maken, zo doe je dat!

tuin voorjaarsklaar maken

In huidige weersomstandigheden zie je jezelf misschien nog niet in de tuinaarde wroeten om je tuin voorjaarsklaar te maken. Maar, er bestaat ook zoiets als voorpret! Beginnen je groene vingers al te kriebelen als je denkt aan een bloeiende tuin? Haal dan op tijd al je benodigdheden bij Woonboulevard Heerlen.

1. Bloempotten en plantenbakken

Je kunt bloemen en planten direct in de tuin planten, maar als je ze in een plantenbak of bloempot stopt kun je ze nog verplaatsen. Handig als er onverwacht nog een nachtje vorst is of als je de boel nog eens wil veranderen. Hang plantenbakken onder de vensterbank of aan het balkon en plaats her en der verschillende formaten bloembakken. Dat oogt niet alleen speels, het voegt ook nog meer textuur en beleving toe aan je tuin.

bloempotten

2. Watervoorziening controleren

De vorst van de afgelopen periode kan ook nadelig zijn voor je watervoorzieningen in de tuin. Controleer de tuinslang op scheurtjes of andere beschadigingen en maak de regenton schoon. Zo weet je zeker dat alles weer klaar is voor gebruik. Is er helaas wat stuk gegaan? Bij een van de tuinwinkels bij Woonboulevard Heerlen vind je zo een alternatief!

watervoorziening controleren

3. Scherp gereedschap

Als je dan toch bezig bent met een controlerondje, kijk dan ook naar je gereedschap. Zitten er her en der botte stukjes op het blad van je schaar of zaag? Lever je gereedschap dan in bij een slijper of slijp ze zelf. Dan weet je zeker dat je soepel door alle stelen en takken heen zaagt of knipt.

scherp gereedschap

4. Snoei de boel bij

Als het weer het al toelaat, kun je dode stelen en takken van planten en bomen snoeien. Zo geef je de plant of boom weer ruimte om te groeien in het voorjaar. Knip ook overwoekerde delen van struiken bij. Het verwijderen van dode delen zorgt er bovendien dat de groei van het groen wordt gestimuleerd.

tuin snoeien

Echt álles voor in en om het huis

Met bovenstaande tips kun jij jouw tuin voorjaarsklaar maken! Dat doe je bij Woonboulevard Heerlen. Niet één, niet twee, maar drie pleinen vol wooninspiratie. Met meer dan 50 verschillende winkels vind je hier alles om jouw wensen werkelijkheid te laten worden. Benieuwd naar het veelzijdige aanbod? Neem een kijkje in ons winkeloverzicht. Tot gauw!

Aanbevolen berichten