Keuken opknappen met 4 kleine aanpassingen!

keuken opknappen

Ben je een tikkeltje uitgekeken op je huidige keuken? Met relatief kleine en goedkope ingrepen kun je je keuken opknappen en een nieuw leven inblazen. Dat is wel zo vriendelijk voor je portemonnee en goed voor het milieu, want je hoeft geen compleet nieuwe keuken aan te schaffen. Dus, rondje Woonboulevard Heerlen maken, werkhandschoenen aan en klussen maar!

1. Verven of wrappen

Keukenkastjes nemen een groot deel van je keuken in beslag en zijn bepalend voor de look-and-feel. Ondanks dat het uiterlijk gedateerd kan ogen, is het materiaal nog bruikbaar voor een volgende ronde. Demonteer de deuren, schuur ze op en voorzie ze van een vers likje verf. Je kunt er ook voor kiezen om de kastdeuren te wrappen. Zo breng je eenvoudig een leuk patroon aan in je keuken. Schroef de deuren terug in de scharnieren en klaar is Kees. Een wereld van verschil!

keuken wrappen

2. Vervang handgrepen

Zelfs de kleinste details kunnen het verschil maken. In verschillende winkels op Woonboulevard Heerlen vind je handgrepen en deurknoppen die je meubels, maar ook je keukenkasten een opfrissertje geven. Mat zwarte handgrepen zijn al jaren niet te missen, maar ook geborstelde stalen exemplaren staan altijd goed. Van strak modern tot varianten met een werkje erin. Je vindt sowieso iets dat bij jou en je keuken past!

3. vergroot je opbergruimte

Je hebt nooit genoeg opbergruimte. Of het nou voor keukenpullen is of voor leuke aankleding van de keuken. Heb je nog plek aan de muur? Met enkele wandplanken of rekjes creëer je zo extra opbergruimte voor borden, kopjes of ander keukengerei dat in het oog mag springen. Als je nog plek hebt in de ruimte én wat extra werkruimte kunt gebruiken, is een verplaatsbaar keukeneiland ook een slimme oplossing. Vaak zit hier ook opbergruimte in.

opbergruimte vergroten

4. Plaats een spatwand

Wil je een opvallend detail toevoegen aan je keuken? Plaats een spatwand achter het fornuis. Voorzie ‘m van een knallende kleur of ga aan de slag met metselen. Leg rechthoekige tegels in een visgraatmotief of gebruik tegelmatjes. Als je keuken nog wat kleur kan gebruiken is dit een simpele manier!

spatwand plaatsen

Echt álles voor in en om het huis

Met bovenstaande tips kun jij jouw keuken opknappen en een boost geven. Dat doe je bij Woonboulevard Heerlen! Niet één, niet twee, maar drie pleinen vol wooninspiratie. Met meer dan 50 verschillende winkels vind je hier alles om jouw wensen werkelijkheid te laten worden. Benieuwd naar het veelzijdige aanbod? Neem een kijkje in ons winkeloverzicht. Tot gauw!

Aanbevolen berichten

tuin voorjaarsklaar maken
Goed voorbereid je tuin voorjaarsklaar maken, zo doe je dat!

Bereid je tuin optimaal voor op het voorjaar! Ontdek bij Woonboulevard Heerlen alles wat je nodig hebt: van bloempotten en watervoorziening tot scherp gereedschap en snoeitips. Creëer een speelse tuin met plantenbakken, check je tuinslang, slijp je gereedschap en snoei waar nodig. Maak je tuin klaar voor het groeiseizoen met het diverse aanbod van meer dan 50 winkels. Bezoek Woonboulevard Heerlen voor inspiratie en benodigdheden. Tot snel!