Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Handleiding voor het indelen van jouw ideale keuken

Je hebt een bepaalde ruimte tot je beschikking en daar wil je natuurlijk de mooist mogelijke keuken in plaatsen. Maar hoe weet je nu precies wat het beste past in je huis? Een rechte keuken of een L-vormige keuken? Met deze tips regel je het zelf!

Bedenk als eerste welke stijl keuken je op het oog hebt en welke ergernissen je ervaarde in je oude keuken (bijvoorbeeld te weinig opbergruimte of een te kleine koelkast), zodat deze ergernissen niet meer terugkomen in je nieuwe keuken.

De gouden driehoek
Bepaalde onderdelen van je keuken zijn plaatsgebonden vanwege de vorm van de ruimte, of de aansluitingen van bijvoorbeeld water. Het belangrijkst zijn de drie locaties die je het meeste gebruikt: het fornuis, de koelkast en de kraan. Idealiter vorm je een denkbeeldige driehoek tussen deze locaties zodat je je er gemakkelijk tussen kunt bewegen. Daarbuiten kun je je eigen voorkeuren laten spreken. Misschien wil je een ruim kookeiland of wil je een bar om lekker aan te hangen? Wees niet bang om er je eigen draai aan te geven! Kijk eens bij Brugman voor inspiratie, en wie weet vind jij daar jouw droomkeuken.

Ladiela die la
Heb je ook altijd ruimtetekort? Ga dan voor lades in plaats van kastjes! Wist je dat lades maar liefst 50% meer opbergruimte hebben? Het is een stuk overzichtelijker en alles ligt binnen handbereik, zodat je niet achterin hoeft te graaien naar dat ene potje. Probeer de lades wel logisch in te richten. Je kruiden wil je dicht bij je fornuis, en alles waar je regelmatig bij moet zet je bovenin.  

Kwaliteit in de keuken
Of je nu een sterrenchef bent of het gewoon leuk vindt om te koken: je keuken gaat heel wat jaren mee, dus kwalitatief materiaal is belangrijk. Investeer in een goede kraan en een blad dat ook over 5 jaar nog mooi is en tegen een stootje kan. Heb je kinderen die het leuk vinden om met speelgoedauto’s over de kastjes te racen? Dan is het niet handig om voor hoogglans kasten te kiezen. Op matte keukenkastjes zal minder snel schade te zien zijn. Bruynzeel Keukens heeft de mooiste keukens in hun collectie en jouw perfecte keuken moet er wel tussen staan!

Aanbevolen berichten

Buitenkeuken ideeen
Ontdek de perfecte buitenkeuken: Ideeën voor een culinaire zomeravond!

Een zomerse barbecue organiseren begint met de juiste apparatuur, zoals een geschikte barbecue die past bij je behoeften en voorkeuren. Overweeg ook aanvullende opties zoals een buitenkeuken voor extra culinaire verrassingen. Meubels spelen een grote rol in het comfort van je gasten, dus zorg voor voldoende zitplaatsen en gebruik kussens om de sfeer te verhogen. Tafelaankleding, waaronder tafelkleden, servetten en decoraties zoals kaarsen, dragen bij aan de algehele uitstraling van de barbecue. Lees meer!