Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Hoe laat je jouw woonkamer zo groot mogelijk lijken?

Je hebt met zorg en liefde je meubeltjes en woondecoratie uitgekozen, maar is je woonkamer wel optimaal ingericht? Als je niet de grootste woning hebt, maar wel een ruim ogende kamer wilt, zijn er wat trucjes die je kunt toepassen om een gevoel van ruimte te creëren.

Eerst moeten we een open deur in trappen: deze tips werken natuurlijk maar tot op een bepaalde hoogte. Je hoeft geen minimalistische inrichting te hebben om je ruimte groter te doen lijken, maar als je woonkamer eruit begint te zien als een aflevering van zo’n hoarder-realityshow raden we je toch aan eerst schoon schip te maken, als je een groter ogend huis wilt.

Kleurschema met lichte kleurtjes

Lichte kleuren reflecteren het zonlicht, waardoor een ruimte groter gaat lijken. Als je gaat voor een lichte vloer, heb je meteen een groot oppervlak getackeld. Ook de kleur van je muren speelt een prominente rol en met een goed uitgedacht kleurschema bewaar je de rust. In de regel gebruik je 80% neutrale- en 20% sterke kleuren. Neem eens een kijkje bij GAMMA voor een uitgebreid kleuradvies. Zorg dat je geen regenboog aan kleuren bestelt, want dan heb je in plaats van rust een feestje in huis.

Lichte meubels doen wonderen

Donkere meubels absorberen licht, dus probeer die te vermijden. Heb je toch een donkere bank? Met een mooie plaid die je speels over een leuning legt ontstaat er toch wat contrast. Nu we het toch over stofjes hebben moeten we eens praten over tapijten. Het is in een kleine ruimte misschien verleidelijk om een tapijt ten grote van een postzegel te kopen, maar dat werkt averechts. Als je meubels op een groot tapijt zet, oogt de ruimte juist een stuk groter. Neem eens een kijkje bij Tapijtcentrum en laat je verassen door het fleurige assortiment.

Lampje hier en een lampje daar

Zoals je nu weet kun je door licht veel meer ruimte creëren, en hoe kun je nu beter licht creëren dan met licht zelf? Ga uitgebreid zitten voor het kiezen van de lampen, want je kunt direct een hoop gezelligheid toevoegen. Probeer functieverlichting te combineren met sfeerverlichting voor het beste effect. Bij Vandenheuvelverlichting zijn er zo veel combinaties mogelijk dat je er wel moet slagen. En hé, mocht er nu nog steeds niet genoeg licht in huis zijn: plaats spiegels! Dan kun je ook nog eens af en toe naar je mooiste stuk woondecoratie kijken. Ja jijzelf natuurlijk ;). 

Aanbevolen berichten

Buitenkeuken ideeen
Ontdek de perfecte buitenkeuken: Ideeën voor een culinaire zomeravond!

Een zomerse barbecue organiseren begint met de juiste apparatuur, zoals een geschikte barbecue die past bij je behoeften en voorkeuren. Overweeg ook aanvullende opties zoals een buitenkeuken voor extra culinaire verrassingen. Meubels spelen een grote rol in het comfort van je gasten, dus zorg voor voldoende zitplaatsen en gebruik kussens om de sfeer te verhogen. Tafelaankleding, waaronder tafelkleden, servetten en decoraties zoals kaarsen, dragen bij aan de algehele uitstraling van de barbecue. Lees meer!