“Hoe decoreer ik mijn woonkamer?”

Wij kregen een leuke vraag van Marina: “Ik ben op zoek naar nieuwe accessoires voor mijn woonkamer. Hoe kies ik de juiste items en voor welke kleuren ga ik?” Dat zoeken wij voor je uit!

Je hoeft geen moodboard in elkaar te knutselen (we houden je natuurlijk niet tegen), maar denk zeker eens even na welke richting je globaal op wilt. Als je inrichting qua meubilair en stoffering al redelijk staat, heb je al een geraamte om mee te werken. Leun je meer naar landelijk chique, naar modern en vrolijk, of ben je van het strak Scandinavisch? Kies een woonstijl en probeer daarbinnen te blijven.

Keuzestress?

Begin dan met het kiezen van één centerpiece, een eyecatcher waaromheen je de rest van je accessoires kan gaan verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan een groot schilderij, een kunstzinnige klok of een waanzinnig coole lamp. Wandel eens door de Trendhopper, Henders & Hazel of Rofra Home en kijk wat jou dat wow-gevoel geeft. Vervolgens zoek je naar kussens, lampjes en dat ene vaasje die jouw piece de resistance mooi complimenteren.

Hoe decoreer ik mijn woonkamer

60/30/10

Marina vroeg al naar kleur en dat is inderdaad een belangrijke. Wij leggen even de 60/30/10-regel uit. Voor 60% van je inrichting kies je één kleur, 30% wordt je secundaire kleur, en die laatste 10% is voor accentjes. Die accentjes, dat zullen in veel gevallen dus jouw woonaccessoires zijn. Het werkt vaak goed om te contrasteren. De kleur moet niet vloeken met je dominante kleur, maar wanneer je inrichting vooral donker is doe je er goed aan om voor een lichte accentkleur te kiezen, en andersom.

Helemaal hip?

Wat zijn de laatste inrichting trends? Bijvoorbeeld metaalkleur in de details van je inrichting. Dat past binnen bijna elke stijl en voegt wat glans toe aan je kamer. Daarnaast zijn roze accessoires helemaal je van het op dit moment. Qua materiaal kiezen we voor ruw en natuurlijk, en vergeet ook niet om de ruimte op te fleuren met wat plantjes!

Hoe decoreer ik mijn woonkamer

Aanbevolen berichten

Doucheruimte
Stijlvol douchen: tips voor het stylen van je doucheruimte

De douche is niet alleen een plek om je op te frissen, maar ook een kans om een stijlvolle en ontspannende omgeving te creëren in je badkamer. Of je nu een voorliefde hebt voor modern minimalisme, een natuurlijke uitstraling, of een vintage charme, er zijn talloze manieren om je doucheruimte om te toveren tot een plek waar je graag tijd doorbrengt. Lees verder voor inspirerende ideeën en praktische tips om je doucheruimte te stylen en te transformeren tot jouw eigen persoonlijke wellness-oase.

Sanitair
Sanitair voor een stijlvolle badkamer

Een badkamer is meer dan slechts een functionele ruimte in ons huis. Het is een plek waar we de dag beginnen, en waar we ‘s avonds ontspannen na een lange dag. Daarom is het belangrijk dat je badkamer niet alleen functioneel is, maar ook past bij jouw stijl en smaak. Bij Woonboulevard Heerlen vind je een overvloed aan keuzes op het gebied van sanitair, en helpen onze winkels bij het maken van de perfecte keuze voor jouw badkamer.