Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Nieuw huisdier? Zorg voor zijn 4 basisbehoeften!

Nieuw huisdier? Zorg voor zijn 4 basisbehoeften!

Of je nu thuiskomt van werk of vijf minuten bent weggeweest, je wordt begroet alsof je een jaar weg was. Een kwispel, een kopje, een twiet of een… blub? Welk dier je ook als gezelschap hebt gekozen, ze maken je huis levendiger en een fijn plekje om terug te komen. Die liefde verdient een uitstekende verzorging en we helpen nieuwe baasjes graag om aan de belangrijkste behoeftes van hun dier te voldoen.

Iedere diersoort en elk individueel dier komt met zijn eigen persoontje, dus kijk vooral naar jullie specifieke situatie wanneer je benodigdheden aanschaft. Wel moet je, voordat je nieuwe buddy de eerste keer thuiskomt, een aantal zaakjes op orde hebben.

Slapen

Elk dier heeft een plekje voor zichzelf nodig, ja, ook als je hond of kat op de bank mag. Zeker in een huishouden met kinderen willen huisdieren zich af en toe terug kunnen trekken. BijSTOX vind je een mooi assortiment manden, benches en kussens. Deze slaapplaatsen vervullen een praktische functie, maar dat wil niet zeggen dat ze geen deel uitmaken van je interieur. Een plastic bak met een geruit kussen erin is niet meer van deze tijd en er is keuze te over in mooie designmanden en kussens.

Voeding voor nieuw huisdier

Wist je dat je bij Praxis ook terecht kan voor een uitgebreid assortiment aan dierenvoeding? Om je dier gezond en blij te houden dien je steeds in de gaten te houden of hij nog wel de juiste voeding krijgt voor zijn leeftijd en situatie. Als je de poepjes van je dier in de gaten houdt valt het je meteen op als er iets verandert in de spijsvertering. Wil je helemaal zeker zijn, kun je het beste eens praten met een dierenarts. Dat kan trouwens ook op Woonboulevard Heerlen bij Vet’s Place, gevestigd in Pet’s Place.

Veiligheid en gezondheid

De gezondheid van je huisdier kun je preventief waarborgen. Zorg voor de juiste inentingen, en in de warme maanden voor vlooien- en tekenbestrijding. Daarnaast wil je dat ze veilig op pad kunnen. Laat je dier chippen, zodat jij gecontacteerd wordt wanneer ze ontsnapt zijn. Als je een hond hebt die erg trekt tijdens het wandelen, overweeg dan een tuigje in plaats van een halsband. Niet alleen is er dan minder kans op lostrekken, het geeft ook niet zo’n druk op de luchtpijp. Met de auto op pad? Bij Gamma vind je alles om je auto doggie-proof te maken: netten om de kofferbak af te bakenen en autogordels voor honden.

Liefde

Voor de zekerheid vroegen we dit na bij de experts, hoeveel liefde hebben dieren nu nodig? Felix, Rex, Lorre en Nemo lieten allemaal weten: kan niet genoeg! Dat lijkt ons duidelijk 😉

Aanbevolen berichten

kinderspeelhoek
Bouw een te gekke kinderspeelhoek!

Een artikel vol inspiratie voor ouders! Leer hoe je een fantasierijke speelhoek, een gezellige leeshoek en een avontuurlijke buitenspeelruimte voor je kind kunt creëren. Ontdek slimme tips voor kleine ruimtes en laat je inspireren!