Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Hoe goede verlichting je opbeurt in de winter

Hoe goede verlichting je opbeurt in de winter

Plafondlampen, booglampen, kroonluchters, draadlampen, leeslampen, bureaulampen, wandspots en tripods, up- en downlighters. Blijf lezen, samen komen we de donkere maanden wel door. Wist je dat verlichting allerlei invloeden uitoefent op onze gemoedstoestand? In een goed verlichte ruimte voel je je blijer en productiever. Wil je je creativiteit stimuleren, dan kun je volgens onderzoekers beter niet onder een bak tl-licht gaan zitten maar juist een meer sfeervolle lamp kiezen.

Hoe goede verlichting je opbeurt in de winter

Plattegrond erbij

Hoewel je lekker creatief kunt zijn met licht (waarom zou een wandlampje niet als deco midden op je muur kunnen?) is het wel aan te raden een lichtplan te maken. Op een plattegrondje van je kamer check je waar je welke activiteiten doet. Sfeerlicht waar je relaxed, lampen met 500 lumen of meer waar je werkt en accentjes om het geheel af te maken. Leen Bakker weet er alles van en helpt je graag verder. Ben je het geknoei met kaarsen beu maar wil je wel een leuk sfeerlichtje? Kijk dan eens bij Knibbeler voor een schattig en uniek tafellampje!

Hoe goede verlichting je opbeurt in de winter

Waar je ‘m het hardst nodig hebt

De vloerlamp wordt zwaar ondergewaardeerd. Niet alleen kun je er je eigen stijl mee uitdrukken, deze kanjer kun je inzetten waar je hem het hardst nodig hebt. Niet verstopt in een hoekje dus: week hem los van de muur en belicht er jouw favoriete stukje bank mee. Valt die bank tegen in een nieuw licht? Dan meteen maar even langs Sanders Meubelstad voor een nieuwe… Om met een vloerlamp trouwens een algemenere belichting te bereiken kun je ook kiezen voor een uplighter. Kijk maar eens bij Van den Heuvel Verlichting.

Hoe goede verlichting je opbeurt in de winter

Kunstwerk

Een goede hanglamp is de manier bij uitstek om je kamer een lichtboost te geven, en daarnaast ook gewoon een kunstwerk op zich. Bij Pronto vind je een uitgebreide en stijlvolle selectie. Vooral lampen die in groepjes van het plafond hangen voegen veel licht toe en maken van jouw tafel de werk- en leefplek waar je de winter doorkomt. Welke soort lamp je ook meeneemt: als je de winterblues wilt tegengaan, raden we aan om voor dynamische ledlampen te kiezen voor erin. Die bootsen namelijk het beste natuurlijk daglicht na, waardoor je bioritme weer zomers blij wordt 🙂

 

Aanbevolen berichten

Buitenkeuken ideeen
Ontdek de perfecte buitenkeuken: Ideeën voor een culinaire zomeravond!

Een zomerse barbecue organiseren begint met de juiste apparatuur, zoals een geschikte barbecue die past bij je behoeften en voorkeuren. Overweeg ook aanvullende opties zoals een buitenkeuken voor extra culinaire verrassingen. Meubels spelen een grote rol in het comfort van je gasten, dus zorg voor voldoende zitplaatsen en gebruik kussens om de sfeer te verhogen. Tafelaankleding, waaronder tafelkleden, servetten en decoraties zoals kaarsen, dragen bij aan de algehele uitstraling van de barbecue. Lees meer!