Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

In de spotlight: de glazen lamp

In de spotlight: de glazen lamp

Misschien wel de grootste trend in verlichting in 2020 is de glazen lamp. En die mag dan ook echt groot zijn! In al zijn eenvoud weet deze designverlichting ieder type interieur te complimenteren. Omdat deze lampen geen massieve blokken aan je plafond of wand zijn, vermengen ze zich met de rest van je inrichting, maar nemen ook hun eigen plekje om te shinen in.

De afgelopen jaren zagen we al een groeiend aanbod in origineel gevormde lampen. Grote globelampen, langwerpige peren, of fantasierijke vormen van in meerdere bollen geblazen glas. Ook de gloeidraad, tegenwoordig meestal nagebootst door LED-verlichting, werd onder handen genomen en was in allerlei speelse vormen terug te vinden in de lampen. Niet gek dus, dat na het daverend succes van grote bijzonder gevormde lampen deze trend zich voortzette en de grote glazen lamp tot kanjer van dit jaar maakte.

In de spotlight: de glazen lamp

Industrieel

Hoewel er voor elke stijl interieur wel een glazen lamp te vinden is, voert de industriële stijl op dit moment de boventoon. Denk hierbij aan lampen gevormd als ouderwetse schijnwerper, metalen frames, maar ook het combineren van verschillende materialen, zoals hout, mesh (fijngeweven gaas) en touw. Kijk bijvoorbeeld eens bij de originele collectie tafellampen van Leen Bakker.

In de spotlight: de glazen lamp

Rond vs. vierkant

De traditionele stoffen lampenkap verdwijnt dus grotendeels van het toneel, en maakt plaats voor een eenvoudige metalen constructie. Dit maakt de weg vrij om te spelen met geometrische vormen. Wat dacht je van een stalen frame in kubusvorm, met daarin een grote ronde lamp? Als je dan toch zo’n vertrouwde verhullende kap zoekt, kan een gekleurde glazen lamp uitkomst bieden, zoals die in de vrolijke collectie van Pronto Wonen.

In de spotlight: de glazen lamp

Trendstapelen

Wil je jouw verlichting echt helemaal hip en up-to-date maken? Ga dan voor goud en zwart. Zwart is overigens niet alleen een trend in de verlichting, in het hele interieur blijft zwart geliefd. Voor lampen kun je hier denken aan zwarte lampenkappen met gouden binnenkant (dat geeft zo’n warme gloed), of een staande lamp met zwart metalen frame, grote glazen bol en gouden details. Van den Heuvel Verlichting vertegenwoordigt deze trends in haar collectie met prachtige glazen hanglampen van goud en rookkleurig glas.

In de spotlight: de glazen lamp

Aanbevolen berichten

Buitenkeuken ideeen
Ontdek de perfecte buitenkeuken: Ideeën voor een culinaire zomeravond!

Een zomerse barbecue organiseren begint met de juiste apparatuur, zoals een geschikte barbecue die past bij je behoeften en voorkeuren. Overweeg ook aanvullende opties zoals een buitenkeuken voor extra culinaire verrassingen. Meubels spelen een grote rol in het comfort van je gasten, dus zorg voor voldoende zitplaatsen en gebruik kussens om de sfeer te verhogen. Tafelaankleding, waaronder tafelkleden, servetten en decoraties zoals kaarsen, dragen bij aan de algehele uitstraling van de barbecue. Lees meer!