Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Babykamer veilig inrichten: zó doe je dat

Babykamer veilig inrichten

Een kleine op komst? Grote kans dat je her en der al inspiratie hebt opgedaan om van de kinderkamer een zoete of juist stoere boel te maken. Ja, het inrichten en aankleden van de kinderkamer is een groot feest. Leuk, al die tierelantijntjes, maar vergeet niet dat kinderen ontdekken met hun handjes én mondjes. Hoe pakken we dat dan aan?, zul je denken. Woonboulevard Heerlen helpt je op weg! Want ook voor de kamer voor de kleinste avonturiers onder ons hebben we een veelzijdig aanbod. Gewoon: leuk én veilig!

 

Verwarming afschermen

Die kleine smalle vingers van een kind weten zich overal doorheen te wurmen. Maar terug… Je raadt het al, je wil natuurlijk niet dat ze klem komen te zitten in het rooster of tussen de buizen van de verwarming. Al helemaal als de verwarming aanstaat tijdens de koudere maanden van het jaar. Scherm daarom de verwarming af met een ombouw. Zo bescherm je je kind tegen de warmte, zonder warmte te verliezen.

Plaatsing van meubels

De indeling van een kinderkamer moet niet alleen esthetisch zijn, maar ook logisch. Plaats de wieg of het bedje niet naast de verwarming of een plek waar direct zonlicht komt. Dit kan namelijk oververhitting veroorzaken. Probeer ook een plek bij het raam te vermijden in verband met tocht. Kindjes zijn lekker beweeglijk en gaan graag op onderzoek uit. Plaats daarom liever geen meubels direct naast de wieg, om te voorkomen dat je kleine eruit kan klimmen. Bevestig meubels zoals kastjes ook aan de muur zodat deze stevig staan en niet kunnen omvallen als je kindje zich hieraan wil optrekken.

Zachte landing

Ligt er een harde vloer in de kinderkamer? Een vloerkleed oogt niet alleen warm en zacht, het is ook een heerlijke speelplek voor een klein kind. Bovendien biedt het een zachte landing als hij of zij plotseling omvalt. Vergeet geen antislip mat onder het vloerkleed te leggen, je wil natuurlijk niet wegglijden als je er overheen loopt.

spelen

Overige handigheidjes

Ongelukken zitten in een klein hoekje en voorkomen is beter dan genezen. Dek daarom stopcontacten af met stopcontactbeveiligers en bevestig hoekbeschermers op tafel en kasten. Met een kastdeurklem of deurstopper voorkom je dat kinderen eigenhandig deurtjes opentrekken of klem komen te zitten met hun vingers. En last but not least: het traphekje mag ook niet ontbreken in of net buiten de kinderkamer.

Laat de voorpret met het inrichten van de kinderkamer maar beginnen! Nu weet je zeker dat de kamer van je kleine spruit niet alleen mooi, maar ook veilig wordt ingericht.

stopcontact

Echt álles voor in en om het huis

Niet één, niet twee, maar drie pleinen vol wooninspiratie. Dat vind je alleen bij Woonboulevard Heerlen! Met meer dan 50 verschillende winkels vind je hier altijd wat je zoekt. Benieuwd naar het veelzijdige aanbod? Neem een kijkje in ons winkeloverzicht. Tot gauw!

Aanbevolen berichten

Buitenkeuken ideeen
Ontdek de perfecte buitenkeuken: Ideeën voor een culinaire zomeravond!

Een zomerse barbecue organiseren begint met de juiste apparatuur, zoals een geschikte barbecue die past bij je behoeften en voorkeuren. Overweeg ook aanvullende opties zoals een buitenkeuken voor extra culinaire verrassingen. Meubels spelen een grote rol in het comfort van je gasten, dus zorg voor voldoende zitplaatsen en gebruik kussens om de sfeer te verhogen. Tafelaankleding, waaronder tafelkleden, servetten en decoraties zoals kaarsen, dragen bij aan de algehele uitstraling van de barbecue. Lees meer!