Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Lief en zacht: het perfecte kinderbed kiezen

Lief en zacht: het perfecte kinderbed kiezen

Of je nou net bevallen bent, of je dreumes al bijna zijn box uitklautert: iedereen wil dat z’n kleintje lekker ligt. Een goede nachtrust voor je kind draagt namelijk ook bij aan het halen van je eigen uurtjes slaap… Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen van een kinderbed?

 

Voor de ukkies

Veiligheid is alles wanneer het gaat om je baby. Zo wil je dat de spijlen van je ledikantje maximaal zes en een halve centimeter uit elkaar staan, om te voorkomen dat het hoofd van je kindje ertussen gekneld kan raken. Ook het matrasje moet voldoen aan veiligheidseisen, zoals een maximale dikte van acht centimeter en veilig materiaal zoals traagschuim. Bij Prenatal of Babypark informeren ze je graag over alle belangrijke aspecten!

Ik ben al groot hoor

Vanaf een jaar of twee, drie is je kindje het ledikant ontgroeit. Nu moet je een keuze maken tussen twee maten: ga je voor een juniorbed van 140 centimeter, of meteen door naar een tienerbed? Het voordeel van zo’n groter bed is dat het langer meegaat, en dat je maar één keer een bed, matras, en beddengoed hoeft te kopen. De keerzijde is dat zo’n groter bed langer duurt om op te warmen, en voor sommige kleintjes als best wel eng wordt ervaren. Ook mis je de uitvalbeveiliging die vaak standaard bij juniorbedden zit. Voel dus even aan of je kind juist stoer of een koukleum is, en laat hem of haar inspraak hebben op de beslissing. Samen op een uitje naar de IKEA? Extra tip van ons: ga ook even langs Jysk voor een matrasbeschermer. Dan is een ongelukje of twee niet zo’n ramp.

Iedereen verwennen

Oké, we willen natuurlijk niemand overslaan, en ieder kind verdient een zacht plekje om te liggen… ook onze harige kindertjes dus. Heb je een hond of kat? Die moeten minimaal 12 uur slapen op een dag! Die kunnen beter op een degelijk, goedgevuld matrasje worden doorgebracht. Ga zelf eens in de hondenmand zitten: vulling oud en geplet? Op naar Pet’s Place! En als je dan klaar bent met het verwennen van je kind en/of huisdier: dan ben jij aan de beurt natuurlijk. Een lekker warm broodje van Bufkes of Boer Biet misschien?

Lief en zacht: het perfecte kinderbed kiezen

Aanbevolen berichten

Buitenkeuken ideeen
Ontdek de perfecte buitenkeuken: Ideeën voor een culinaire zomeravond!

Een zomerse barbecue organiseren begint met de juiste apparatuur, zoals een geschikte barbecue die past bij je behoeften en voorkeuren. Overweeg ook aanvullende opties zoals een buitenkeuken voor extra culinaire verrassingen. Meubels spelen een grote rol in het comfort van je gasten, dus zorg voor voldoende zitplaatsen en gebruik kussens om de sfeer te verhogen. Tafelaankleding, waaronder tafelkleden, servetten en decoraties zoals kaarsen, dragen bij aan de algehele uitstraling van de barbecue. Lees meer!