Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

(Rol)gordijnen, jaloezieën of panelen?

(Rol)gordijnen, jaloezieën of panelen?

Tja, als je op een druilerige herfstdag door de ramen tuurt, moet er toch zeker iets moois voor hangen. Tijd voor een vervanger van je stoffige oude gordijntjes? Ga dan eerst even op onderzoek uit, bijvoorbeeld bij Carpetright, om te zien welke raamverduistering bij jouw woonsituatie past!

In principe heb je vier opties waarbinnen je eindeloos kunt variëren: stoffen gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën en panelen. Persoonlijke smaak speelt hier een grote rol, maar denk ook aan de praktische kanten. Hangt je kat de hele dag in de vensterbank, dan is een gordijn niet de handigste optie, en weet je van jezelf dat je niet graag stoft, dan zijn jaloezieën misschien niet het ding voor jou.

Om jaloers op te worden

Jaloezieën kun je krijgen in aluminium, kunststof, of hout: net wat bij je stijl past. We hadden het al over het afstoffen van de lamellen, maar je kunt natuurlijk ook voor verticale jaloezieën kiezen. Heb je kinderen of huisdieren, dan wil je er op letten dat er geen koord aan hangt. Wel zo veilig, en alternatief worden deze met de hand in de juiste positie gezet. Zo’n LightRise-systeem vind je bijvoorbeeld bij Tapijtcentrum Nederland.

Controle over het daglicht

Panelen zijn de laatste jaren behoorlijk in populariteit gestegen. Deze verzwaarde stoffen stroken kun je (half) doorzichtig of verduisterend krijgen, en je kunt kiezen of je ze wilt laten overlappen of een speels effect creëert door stroken licht toe te laten. Bij Woonmekka kun je onder andere kiezen voor het Flow Fields-systeem waarbij je meerdere doeken in verticale richting kunt bewegen. Perfect om je privacy te garanderen, zonder het zonnetje te moeten missen.

(Rol)gordijnen, jaloezieën of panelen

Niet voor niets een klassieker

Genoeg trendy opties om uit te kiezen dus, maar vergeet niet: stoffen gordijnen zijn tijdloos. Of je nu een druk printje kiest als statement om je kamer op te fleuren, of een effen stof met een interessant reliëf om je interieur aan te vullen. Neem staaltjes van kleuren en stofjes mee naar huis om te voelen hoe dat past bij je inrichting.

Oh, en: na zo’n dagje onderzoek doen op Woonboulevard Heerlen ben je vast toe aan iets lekkers, dus verwen jezelf met een broodje Subway of iets lekkers bij KFC.

Aanbevolen berichten