Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Ontwerp je hippe, gezellige, opvallende… toiletruimte?

Toegegeven, het toilet is niet de meest glorieuze ruimte in je huis, maar laat hem daarom niet aan jouw designeroog ontsnappen! Gemiddeld gaan we namelijk zo’n 2190 keer per jaar een plasje plegen. Oef, dat is te veel tijd om door te brengen tussen de jaren-tachtig tegeltjes. Dus, kieper die oude verjaardagskalender eruit, we gaan je toilet een make-over geven. 

Ook al is het toilet de meest functionele ruimte van het huis, 2021 belooft juist heel wat creativiteit op dat gebied. Gemak in schoonmaken blijft natuurlijk prioriteit, maar met een mix van stijlen, kleur en licht wordt het bijna een feestje.

Het toilet zelf 
Oké, ga er maar even voor zitten (waar je wilt, hoeft niet per se op het toilet): het hangtoilet is anno 2021 een absolute must. Het maakt het schoonmaken zoveel makkelijker. Net als een randloze (rimless) porseleinen bak. Veel minder plekjes voor vuil en bacteriën om zich te verstoppen. Qua vorm zet de hoekige/vierkante trend door, als je voor die moderne uitstraling wilt gaan. Kijk maar eens bij X2O voor voorbeelden. Heb je ook zo’n hekel aan het neerkletteren van de bril? Neem dan een softclose zitting.  

Muren en vloeren 
Wil je tegels, ga dan voor een tijdloze, natuurlijke steensoort. Sanidirect heeft naast alle toebehoren voor je toilet ook een mooie collectie tegels. Maar weet: de tegeltjes hoeven niet meer tot aan het plafond. Met ruime keuze in afwasbare verfsoorten kun je er iets kleurrijks van maken. Strepen of een zigzagpatroon laten een kleine ruimte ietsje groter lijken. Optische illusies zijn trouwens de nieuwste rage, ook als het aankomt op vloeren. Een polymeervloer met een afbeelding is niet alleen goed schoon te houden, je kunt bijvoorbeeld de oceaan als vloer nemen (met of zonder haai). 

Inrichting 
In het kader van makkelijk poetsen wordt de inrichting van toiletten steeds minimaler gehouden. De items die er staan zijn van natuurlijke materialen. Denk hierbij vooral aan een oceaan of natuurthema. Met een of meerdere grote spiegels creëer je een ruimtelijk effect een luxueuze sfeer. Dan is er nog de belangrijke kwestie van je fonteintje, die bepaald voor een groot deel de stijl van je toiletruimte. Vloeiende vormen, gemakkelijk in het gebruik en weg van het witte wasbakje. Heb je de ruimte voor een wastafel met meubel, is houtlook een go-to. Eventueel met een mooie zwarte waskom erop. Ga maar eens bij Sanisale rondneuzen, daar weten ze hoe het moet!

Aanbevolen berichten

kinderspeelhoek
Bouw een te gekke kinderspeelhoek!

Een artikel vol inspiratie voor ouders! Leer hoe je een fantasierijke speelhoek, een gezellige leeshoek en een avontuurlijke buitenspeelruimte voor je kind kunt creëren. Ontdek slimme tips voor kleine ruimtes en laat je inspireren!