Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Picture perfect zomerse eettafel

Jaloersmakend zijn ze, die lange, perfect gedekte tafels in een mediterraan landschap. Maak er een foto van en ’t kan zo op een ansichtkaartje of in een glossy magazine. Nu we tot in de late uurtjes ’s avonds buiten kunnen toeven en barbecues en borrelavonden organiseren in de tuin, mogen we flink uitpakken met de aankleding van de tafel. Met deze tips is jouw zomerse eettafel ook picture perfect! 

Thema

Het thema is de rode draad in je perfect gedekte tafel. In de zomer werkt het thema strand, tropisch of boho natuurlijk perfect. Heb je het thema vastgesteld? Dan kun je helemaal losgaan met passende decoratie en glaswerk. Maar, wacht nog even! Want welke kleuren gebruik je? Op naar het kleurenpalet!

Thema

kleur

Voor een levendig tafereel op tafel werk je het liefst met verschillende kleuren. Dat creëert diepte en contrast. Ga je liever voor ton-sur-ton, één kleur in verschillende tinten? Wissel dan af met materialen en structuren, zo voorkom je dat het een monotoon geheel wordt.

Kleur

Tafellinnen

Dit gaat verder dan alleen het tafelkleed of -zeil. Omdat een tafelkleed een behoorlijk oppervlak is, springt dit al gauw in het oog. Linnen is een mooie zomerse stof en oogt licht en zacht. Vermijd dikke, zware stoffen of drukke prints. Je gaat nog allerlei accessoires toevoegen, dus houdt deze basis van je tafel rustig. Bij tafellinnen rekenen we ook de servetten en eventuele placemats.

Servies, glaswerk en bestek

Zo, de basis staat. Tijd om de nu nog lege tafel te dekken met servies en glaswerk. Probeer binnen je vooraf bedachte thema te blijven qua vorm en kleur. Heb je een rustig kleurenpallet? Dan kan servies of bestek met golvende randjes de boel wat meer dynamiek geven. Is het kleurenpallet juist vrij druk? Kalmeer het geheel dan met strak servies, zoals rechthoekige borden. Dat breekt de boel!

Servies, glaswerk en bestek​

Decoraties

Nu de essentials op tafel staan, kun je aan de slag met de overige aankleding. Van schelpjes die her en der verspreid liggen over de tafel tot frisse (kunst)bloemen in een glazen vaasje. Wissel grote en kleine decoraties met elkaar af en speel met verschillende structuren en kleuren.

Decoraties

That’s it!

Ben je uitgefriemeld met alle deco? Dan ben je klaar! Haal de gasten over de vloer, schenk de glazen vol en vul de borden met wat lekkers. Dat wordt heerlijk genieten!

Echt álles voor in en om het huis

Niet één, niet twee, maar drie pleinen vol wooninspiratie. Dat vind je alleen bij Woonboulevard Heerlen! Met meer dan 50 verschillende winkels vind je hier altijd wat je zoekt. Benieuwd naar het veelzijdige aanbod? Neem een kijkje in ons winkeloverzicht. Tot gauw!

Aanbevolen berichten

Buitenkeuken ideeen
Ontdek de perfecte buitenkeuken: Ideeën voor een culinaire zomeravond!

Een zomerse barbecue organiseren begint met de juiste apparatuur, zoals een geschikte barbecue die past bij je behoeften en voorkeuren. Overweeg ook aanvullende opties zoals een buitenkeuken voor extra culinaire verrassingen. Meubels spelen een grote rol in het comfort van je gasten, dus zorg voor voldoende zitplaatsen en gebruik kussens om de sfeer te verhogen. Tafelaankleding, waaronder tafelkleden, servetten en decoraties zoals kaarsen, dragen bij aan de algehele uitstraling van de barbecue. Lees meer!