Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Zo houd je het licht en luchtig in huis

licht en luchtig huis

Lentekriebels. Tijd om de zon weer optimaal binnen te laten schijnen. Voor een frisse wind en een nieuwe start is dit het ideale moment om eens kritisch door je huis te gaan. Wat kan opgeruimd en opgefrist? Op naar het aangename jaargetijde met volop licht en ruimte.

Tip 1

Ga voor luchtige materialen. Denk aan semitransparantie gordijnen die zachtjes door de wind heen en weer wiegen en het binnenvallende licht mooi filteren. Katoen, linnen, bamboe, zijde, allemaal mooie stoffen die voor licht en lucht zorgen en ook in een plaid of kussen goed toe te passen zijn. En ook een zeegras mand of karpet in een zachte tint heeft een luchtig effect. Laat de zomer maar komen.

Tip 2

Kies lichte kleuren voor een luchtig effect. Zandtinten doen het goed, net zoals de pastellen. Populaire tinten zijn de zachtroze, pastelgele en lichtoranje schakeringen, voor een zomers effect dat toch zacht is. En wat dacht je van terracotta of azuurblauwe accenten? Hallo middellandse zee.

licht en luchtig huis

Tip 3

Loop eens met een kritische blik door je huis en haal alles weg wat overbodig is. Het zorgt meteen voor rust en ruimte, iets waar we zeker naar op zoek zijn in het voorjaar. En lukt het misschien ook om een zitje te richten op dat grote raam of die openslaande deuren? Zo is het ook nu alvast binnen genieten van het prille lentegeluk buiten.

Tip 4

Deze als laatste want poetsen is toch het minst leuke. Maar ga eens rigoureus met veger en blik en een heerlijk geurende allesreiniger door je huis. Weg spinnenwebben, weg stof. Welkom frisse lucht en zon.

Aanbevolen berichten