Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart
Ontdek ons vernieuwde plein 1!   -   16 t/m 24 maart

Tuinklusjes in de winter – hup naar buiten jij!

Ja, ook wij houden van lekker onder een dekentje op de bank zitten, met een warme kop thee. Maar daar kun je nóg beter van genieten als je eerst lekker buiten aan het werk bent geweest. Denk jij misschien: tuinieren in de winter, die zijn gek? Nee hoor, er zijn zat klusjes die je kunt doen, die jou een voorsprong geven in het voorjaar.

We stellen overigens niet voor dat je in de vrieskou of de regen gaat staan schoffelen hoor. Kies een halfuurtje uit op een zachte dag, pak je lekker warm in, en geniet van de buitenlucht.

Onderhoud
De winter is een prima tijd om onkruid te wieden. Je toekomstige zelf zal je bedanken als het lente wordt. Onkruid tussen je tegels verwijderen gaat zelfs gemakkelijker als de grond flink natgeregend is. Over die tegels gesproken, blijf die juist in de wintermaanden goed vegen, of ga er eens met de hogedrukspuit overheen. Zo voorkom je dat laagjes groenaanslag en mos zich hechten aan de tegel. Alle gereedschap dat jouw leven makkelijker gaat maken tijdens het wieden, vegen en spitten, vind je natuurlijk bij de Boerenbond.

Groen
Schuilt er een moestuinier in jou? Dan is er het hele jaar door wel iets te doen. Je kunt in januari al enkele soorten zaaien onder glas of een plastic tunnel, zoals spinazie, bloemkool en tuinbonen. Maar ook binnen kun je al wat voorzaaien in bakjes, zoals prei en raapsteel. bijSTOX heeft alles voor de groenliefhebber, en je kunt er trouwens ook terecht voor graszoden. In een zachte winter als deze kun je die prima leggen, zolang je een moment kiest dat het niet vriest.

Maak het gezellig
Nu je tuin-to-do-lijst nog niet zo lang is, kun je in alle rust kijken naar het ontwerp van je tuin. Misschien is het wel eens tijd voor een nieuwe loungeset? Ga een kijkje nemen bij BuitenHof Tuinmeubelen. Dan zit jij, op de eerste mooie dagen, straks heerlijk te genieten van het zonnetje. Oh, en tot het warmer weer is, moet je jezelf maar even opwarmen met een kopje koffie bij Coffee & More, of een lekker broodje Bufkes.

Aanbevolen berichten